Relationsbyggande näringslivsutvecklare med höga ambitioner sökes

Om arbetsplatsen

Nu söker vi dig som vill arbeta för att skapa Sveriges bästa företagsklimat! Vill du vara med och utveckla näringslivet i en kommun med stort driv? Näringslivsenheten arbetar aktivt för att fler företag ska välja att etablera sig i Vellinge kommun och att befintliga företag ska få bästa möjliga förutsättningar att växa. Vi vill att företagare i vår kommun ska lyckas och vårt mål är att ha Sveriges bästa företagsklimat!

Vellinge kommun med sina ca 36 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se

Arbetsbeskrivning

Näringslivsenhetens arbete är brett och varierande med många kontaktytor internt och externt. Som näringslivsutvecklare förväntas du bygga relationer för ett gott företagsklimat, förutsättningar för nya företagsetableringar, nyföretagande och integration, samt främja entreprenörskap genom samverkan mellan skola och näringsliv. Företagare kan behöva kontakt med kommunen i en rad olika frågor och näringslivsenheten strävar efter att göra kontakterna så smidiga som möjligt. Du kommer att arbeta med alla avdelningar i kommunen för att ständigt förbättra servicen till kommunens företagare. Du kommer att ansvara för Företagslotsen - en tjänst där vi samordnar vårt arbete utifrån företagarnas behov för att ge bästa möjliga service. Du kommer att ha omfattande kontakter med det lokala näringslivet. På näringslivschefens uppdrag ansvarar du bl.a. för att arrangera företagsbesök, planera och genomföra olika nätverksträffar, såsom t.ex. näringslivsfrukostar. Du kommer att samverka med de olika centrumföreningarna för utveckling av levande centrum med handel och service i kommunens tätorter. Du kommer även att ansvara för att utveckla samverkan mellan Sundsgymnasiets UF-verksamhet (Ung Företagsamhet) och det lokala näringslivet för att ge inspiration och insikt i de möjligheter som finns i företagande. Du kommer att arbeta ungefär halva tiden med besöksnäring som en naturlig del av näringslivet. I Vellinge kommun finns stor potential för att utveckla en hållbar turism med ökat antal besökare och förlängd turistsäsong. Ett viktigt fokusområde inom destinationsutvecklingsarbetet kommer att vara digitalisering av turistinformationen. Vellinge kommun satsar stort på digitalisering och utveckling av digitala tjänster för invånare, företagare och besökare. Näringslivsenheten kommunicerar allt mer via webben och sociala medier och som näringslivsutvecklare är det viktigt att du har hög digital kompetens och ser de möjligheter som digitalisering medför. Du förväntas ta stort eget ansvar, vara självgående och drivande. Du har god samarbetsförmåga, är resultatinriktad och lösningsfokuserad. Du är strukturerad, får saker ur händerna och trivs med varierande arbetsuppgifter i högt tempo. För dig kommer ett gott bemötande naturligt. Du är utåtriktad och inser vikten av att alltid ha ett serviceinriktat beteende. Du har gott omdöme, hög social kompetens och lätt för att kommunicera och bygga relationer på olika nivåer.

Kvalifikationer

Kvalifikationer - Krav Vi söker dig som har högskole- och/eller universitetsutbildning, troligen inom ekonomi och marknadsföring. Du har erfarenhet av och god förståelse för både näringslivet och politiskt styrd verksamhet. Du uttrycker dig enkelt och tydligt i tal och skrift, både på svenska och engelska. Du har hög digital kompetens och är van vid arbete med sociala medier.

Meriter Internationell erfarenhet och goda kunskaper i tyska är meriterande. Likaså är erfarenhet av projektarbete, särskilt i EU-projekt meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2020-02-28
Referensnummer: C35596

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Annica Carlstedt, Näringslivs- och turismchef
Telefon: 040-635 42 24