Hoppa till innehåll

Personal till Södervångskolans fritidshem (i Vellinge)

Om arbetsplatsen

Vi söker en positiv och engagerad person som skulle älska att arbeta med våra härliga elever på fritids!

Södervångskolan ligger i Vellinge tätort, med gröna omgivningar och goda pendlingsmöjligheter. Södervångs verksamheter omfattar förskola, pedagogisk omsorg samt skola F-9 med fritidshemsverksamhet för elever i årskurs F-6. Skolan kännetecknas av ett positivt klimat, här möts du av engagerade, kreativa och professionella kollegor samt härliga barn och ungdomar. En del av eleverna i i årskurserna 4-9 går i musikklass, dit elever från hela kommunen är välkomna att söka.

Vi planerar just nu för ett övergripande läsprojekt där alla våra verksamheter ska involveras, med uppstart höstterminen 2022.

Fritidshemmet har stor betydelse för våra elevers trygghet, utveckling och lärande. Södervångs fritidsverksamhet präglas av mycket glädje och engagemang från vår personal och givetvis också våra fantastiska elever.

Vi har valt att organisera våra fritidsavdelningar utifrån ett åldersintegrerat perspektiv. Vi har två avdelningar för eleverna i förskoleklass samt åk 1 och 2 Sjörövarna och Piraterna. Eleverna som går i årskurs 3 och uppåt går på avdelningen Skeppet. Vi rekommenderar dig att ta en titt på Södervångskolans Facebooksida där vi presenterar ett axplock av våra aktiviteter.

Vi har en jämn fördelning avseende kön och ålder bland personalen på fritids, vilket vi ser som en styrka.

Vårt arbete utgår från värdegrundsorden glädje, omtanke, mod och trovärdighet.

Arbetsbeskrivning

Vill hoppas att du vill vara med och bidra med din kompetens och erfarenhet i det viktiga arbetet på vårt fritidshem!

Du bidrar till att skapa en trygg miljö i fritidshemmet som syftar till att stärka våra elever i såväl deras kunskapsutveckling som i deras personliga utveckling samtidigt som de får en meningsfull fritid.

Tillsammans med dina kollegor skapar ni en verksamhet som möter våra elever och vårdnadshavare på bästa sätt utifrån deras individuella behov.

Fritidspedagogerna på Södervång bedriver också vår uppskattade Rastis-verksamhet för elever i årskurs F-2 och 3-6.

Tjänsten är tidsbegränsad under höstterminen 2022 med möjlighet till förlängning. Vi är öppna för diskussion kring önskad tjänstgöringsgrad.

Kvalifikationer

Relevanta utbildningar och erfarenheter är givetvis meriterande men vi lägger också stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi ser gärna att du har kunskap och erfarenhet av att arbeta med elever med NPF-utmaningar. Det är viktigt att du är lyhörd för elevernas behov och arbetar för delaktighet och inkludering. Du utgår från att barn gör rätt om de kan och att vi som vuxna i verksamheten behöver skapa förutsättningar för barnen att göra rätt.

Du har lätt för att samarbeta med kollegor och annan personal på skolan, mot det gemensamma målet att eleverna ska nå sin fulla potential.

Du är prestigelös och strävar hela tiden efter att utveckla dig själv.

Du bidrar med din positiva människosyn till ett bra samarbete och hög trivsel på arbetsplatsen, för både barn och vuxna.

Vi ser fram emot att läsa din ansökan!

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid / deltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Anställningens längd: 3-6 månader

Ansökan

Ansök senast: 2022-08-07
Referensnummer: C96581

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi tillämpar löpande urval och vill därför uppmana dig att inkomma med din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs gärna mer om hur det är att jobba i Vellinge kommun och om dina förmåner som anställd på https://vellinge.se/nya-mojligheter.

Kontaktpersoner

Aneta Hadi, Biträdande rektor