Hoppa till innehåll

Vi söker en rektor till vår framstående skolkommun

Om arbetsplatsen

Rektor för Stora Hammars förskola och skola kommer gå vidare till ett övergripande uppdrag i Vellinge kommun och därför söker vi ett nytt spjutjärn till rektor. Har du idéer och tankar om hur ledarskap, organisation och pedagogik kan smälta ihop för att rusta dagens elever med förmågor som gör dem till välmående individer? Drivs du av att se medarbetare växa i sin professionella roll? Då ska du jobba med oss.

Arbetsbeskrivning

Ditt nya arbete Du kommer ansvara för Stora Hammar förskola och skola, en grundskola för ca 500 elever i årskurs F-9, fritidshem upp till åk 6 samt förskola med ca 150 barn. Förskolan och skolan är belägen i Höllviken i vår vackra kommun Vellinge. Här möts du av engagerade, kreativa och professionella medarbetare och härliga elever. Skolan kännetecknas av ett välkomnande och öppet klimat, en modern lärmiljö med innovativa arbetssätt och en eminent skolrestaurang. Våra kockar arbetar nära pedagogerna i frågor kring hållbar kost och matsvinn och skolrestaurangen är en naturlig mötesplats för både elever och personal. Skolan satsar aktivt på hälsa genom mycket rörelse och en hälsosam kost.

På Stora Hammars skola arbetar vi med kooperativt lärande, ett förhållningssätt som gynnar såväl elevernas kunskapsutveckling som sociala färdigheter. Skolan har en egen schackklubb och har deltagit i flera mästerskap. På rasterna möter de yngre eleverna rastfilurerna som arbetar aktivt med rastaktiviteter som en del i skolans arbete med att främja en trygg skolmiljö.

Du kommer arbeta närmast två biträdande rektorer och administration mot gemensamma mål. I din roll som rektor kommer du även att leda skolans elevhälsoteam.

Om dig Vi tror att du är en stabil och närvarande ledare som drivs av utmaningar och leder visionärt. Du arbetar för att varje medarbetare ska må bra och utvecklas. Du är utvecklings- och lösningsorienterad, prestigelös och tror på att erfarenhets- och kunskapsutbyte bidrar till välfungerande självständiga team. Du uppmuntrar medarbetare att utforska nya vägar och våga pröva nya sätt att utveckla undervisningen. Du är en rektor som är nyskapande och kopplar idéer från omvärlden till handling i verksamheten, samtidigt som du i grunden är väl förankrad i forskning. I din roll som rektor har du ett tydligt helhetsansvar gällande verksamhet, personal och ekonomi utifrån ett förhållningssätt att varje barn och elev ska nå så långt som möjligt och lämna skolan rustad för att möta en föränderlig framtid som en välmående individ.

Kvalifikationer

Du har rektorsutbildning och erfarenhet som biträdande rektor eller rektor. Rekryteringen kommer att påbörjas omgående och intervjuer sker löpande.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast. Enligt överenskommelse.
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2021-08-08
Referensnummer: C58250

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Välkommen till oss! För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare. Du kommer att ingå i ledningsgruppen tillsammans med utbildningschefen och dina kompetenta rektorskollegor. Du kommer i denna grupp få vara med att bidra till att lyfta skolfrågor som leder till att framtidssäkra skolan i Vellinge kommun. Som rektor i Vellinge har du stort stöd av utbildningsavdelningen, du kommer ha tillgång till en ekonom och stöttning från HR. I Vellinge kommun är vi måna om att erbjuda kompetensutvecklings till våra chefer och samtliga rektorer erbjuds att delta i ett chefsutvecklingsprogram.

Kontaktpersoner

Charlotte Sjödahl, biträdande utbildningschef
Telefon: 040-425243