Hoppa till innehåll

Biträdande rektor till Sandeplanskolan

Om arbetsplatsen

Vellinge kommuns skolor uppmärksammas återkommande för höga resultat i kunskapsrankingar och skolbibliotek i världsklass. Våra skolmåltider prisas och ledare nomineras i prestigefyllda arrangemang. Som biträdande rektor i Vellinge kommun har du tillsammans med dina skolledarkolleger en viktig roll i att leda mot framtidssäkrad utbildning, det vill säga skapa en utbildning som verkar för att förmågor hos våra elever stimuleras förmågor som är viktiga i ett föränderligt samhälle. Visst låter det spännande?

Sandeplanskolan är en grundskola för elever i årskurs F-9. På skolan finns det även fritidshemsverksamhet för elever i årskurs F-5. Här möts du av engagerade, kreativa och professionella kollegor samt härliga elever. Skolan kännetecknas av ett välkomnande och öppet klimat, en modern lärmiljö samt ett nära samarbete mellan skola och hem. Vi lägger stor vikt vid pedagogiska samtal och att alla är medskapare i att utveckla verksamheten.

Arbetsbeskrivning

Vi erbjuder dig en spännande tjänst som biträdande rektor på Sandeplanskolan. Du kommer att ingå i skolans ledningsteam med rektor, biträdande rektor och administrativ chef. Som biträdande rektor har du tillsammans med skolledningsteamet ansvar gällande verksamhet, personal och ekonomi. Ditt uppdrag är att göra skillnad! Du ska driva kommunens, skolans och dina egna visioner, samt alltid sätta barnets bästa i centrum. Du är synlig i verksamheten och följer elever och medarbetare på nära håll. Du skapar goda förutsättningar för alla elevers lärande och kunskapsutveckling och för en ökad måluppfyllelse, där elever och medarbetare är delaktiga. Du kommer att ansvara för åk 4 9 vad gäller medarbetarprocessen

Kvalifikationer

Du utgår från vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet i ditt pedagogiska ledarskap. Du har en bakgrund som legitimerad grundskollärare. Vi ser gärna att du har flera års erfarenhet i rollen som skolledare och har påbörjat eller slutfört rektorsutbildningen. Du är en god kommunikatör och har kunskap om och kompetens kring digitalisering i skolan. Tillsammans med skolans ledningsgrupp driver du både linjearbetet och det strategiska utvecklingsarbetet. Du är en tydlig och strukturerad pedagogisk ledare som bidrar till att skapa lärmiljöer som möter elevers och gruppers olika behov. Du skapar och upprätthåller goda relationer.

Rekryteringen kommer att påbörjas omgående, intervjuer sker löpande. Krav på behörighet: grundskollärarexamen.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2021-01-04

Ansökan

Ansök senast: 2020-09-23
Referensnummer: C41494

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Liselotte Johnsson, Rektor
Telefon: 040-425802