Hoppa till innehåll

Henriksdalskolan söker fritidspedagog och förskollärare

Om arbetsplatsen

Om arbetsplatsen

Du vet säkert att Vellinge i flera år utsetts till Sveriges bästa skolkommun. Hos oss kommer du att mötas av höga ambitioner, förväntningar och goda arbetsförutsättningar. Våra skolor håller hög kvalitet. Vår ambition är att framtidssäkra vår utbildning! Vi vill rusta våra elever med förmågor för att hantera de allt snabbare förändringarna i vårt samhälls- och yrkesliv; att tänka om och lära nytt, grundkompetens med specialisering, social kompetens och hälsomedvetenhet, drivkraft och självledarskap, nyfikenhet och kreativitet.

Henriksdalskolan är en helt ny skola som startade sin verksamhet i augusti 2019. Då började de första eleverna, en årskull med barn födda 2013. Skolan kommer sedan fyllas på underifrån, och växer med en årskull varje år då nya sexåringar börjar förskoleklass.

Om lokalen

Du tillsammans med kollegor har möjlighet att skapa förutsättning från början eftersom skolan är färdigbyggd inom 2-3 år. Skolan planeras vara klar för inflyttning under 2023 - 2024. Fram till dess är skolans elever fysiskt placerade på Sandeplanskolan i Höllviken i egen regi.

Planeringen av skollokalen är klar. En tvärprofessionell grupp med arkitekter, byggare, skolledare, elever och pedagoger har skapat den bästa lärmiljön för eleverna.

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifter Vill ni vara med att tillsammans skapa det bästa fritidshemmet. Vi söker fritidspedagog och förskollärare med grundlärarutbildning gärna med Idrott, musik eller annat praktiskt ämne som behörighet. Ni vill utveckla och driva det pedagogiska arbetet i fritidshemmet samt bidra till att skapa goda förutsättningar för elevernas lärande under hela dagen på skolan. Tjänsten är förlagd mot både skola och fritidshem och en av dina arbetsuppgifter blir att hjälpa till att skapa broar mellan dessa båda verksamheter. Vi arbetar utifrån en positiv förväntan på elever och kollegor och våra värdegrundsord glädje, mod, trovärdighet och omtanke genomsyrar såväl vårt förhållningssätt som det pedagogiska arbetet med barnen. Vi lägger stor vikt vid samarbete, pedagogiska samtal och kollegialt lärande.

Kvalifikationer

Kvalifikationer Du är legitimerad grundlärare med inriktning fritidshem, fritidspedagog eller leg. förskollärare med intresse för fritidshem. Du brinner för fritidsverksamheten och är en engagerad pedagog samt väl förtrogen med de styrdokument som omfattar skolan och fritidshemmet. Vi ser att du är idérik, flexibel, har lätt för att samarbeta, har ett trevligt och proffsigt bemötande mot både pedagoger, barn och föräldrar.

Semestertjänst

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2021-08-02
Tillträde enligt ö.k
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2021-05-11
Referensnummer: C53853

Sök jobbet här

Antal tjänster

2

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Louise Erlandsson, Rektor
Telefon: 040-425570