Hoppa till innehåll

Sundsgymnasiet söker lärare i musik

Om arbetsplatsen

Vellinge kommun med sina ca 36 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se Vi arbetar efter vår värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje!

Sundsgymnasiet är kommunens gymnasieskola som inrymmer 900 elever fördelade på fem högskoleförberedande gymnasieprogram och IM programmet. Skolan präglas av en positiv och välkomnande lärmiljö med en välfungerande elevhälsa. Skolan inrymmer också kommunens vuxenutbildning, Vellinge lärcentrum, som är en integrerad del av verksamheten. Lärcentret samexisterar med Sundsgymnasiet och har gemensamma ytor i form av resurscenter, caféer, studieplatser och bibliotek. Tillsammans skapar vi en trygg och välkomnande studiemiljö med möjlighet till utveckling och vidaregång.

På Sundsgymnasiet arbetar elever och lärare tillsammans för en öppen, positiv och trygg atmosfär. På skolan möter du elever med olika intressen och bakgrund. Det som alla har gemensamt är att de är studiemotiverade, har tydliga mål och en välkomnande och öppen inställning till studiekamrater, personal och omvärld. Vår vision är att Sundsgymnasiet och Vellinge Lärcenter skall vara en skola där du får vara den du är och utvecklas till den du vill bli. Det dagliga arbetet på skolan genomsyras av fem viktiga kompetenser för framtiden. Öppen - Kunnig - Kreativ - Ansvarstagande - Kommunikativ. Dessa är en förutsättning för att våra elever ska utvecklas både kunskapsmässigt och på det personliga planet och för att vi tillsammans ska nå vår vision. Sundsgymnasiet öppnar dörrarna mot vidare studier, mot resten av världen och banar väg för elevers drömmar om framtiden. Skolan har ett brett utbud av högskoleförberedande program och inriktningar och erbjuder också ett rikt utbud av fördjupningskurser som ger möjlighet att profilera studier efter intresse och målsättning.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att undervisa i kursen MUSINS01S instrument/gitarr. Vidare blir du även en del av skolans helhet och samarbetar med elever, vårdnadshavare, lärare, skolledning och övrig skolpersonal. Utöver detta har du liksom övriga lärare på skolan uppgifter som bland annat innefattar gymnasiearbete, mentorskap och övriga sedvanliga uppgifter som är kopplade till lärarprofessionen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är behörig lärare för gymnasiet i musik med huvudinstrument - gitarr. Du skall ha lärarlegitimation och vara väl förtrogen med läroplan och styrdokument för gymnasieskolan. Du skall kunna anpassa undervisningen utifrån elevernas förutsättningar och göra eleven delaktig i din planering samt använda digitala hjälpmedel som ett naturligt redskap för att utveckla elevernas lärande. Du är trygg och stabil i din yrkesroll och kommunicerar på ett tydligt och lösningsfokuserat sätt samt bidra till och förstå din roll i hela skolans utveckling. Vi söker dig som vill arbeta i ett välfungerande arbetslag och tillsammans med dina kollegor skapa den bästa tänkbara utbildningen för våra studiemotiverade och engagerade elever. Vi vill att du ska arbeta i arbetslag och vara en medarbetare som skapar och driver projekt med högskola, universitet och näringsliv i närområdet.

Erfarenhet av formativ bedömning är önskvärt och att du använder dig av varierande undervisningsmetoder som en naturlig del i ditt uppdrag. Att du följer teknikutveckling och är intresserad av forskning och beprövad erfarenhet av metodik och pedagogik. Du som är nyexaminerad lärare har rätt till en mentor under ditt första år, introduktionsperioden.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Deltid
Tillträde: 2021-08-11
Slutdatum: 2022-06-21
Anställningens längd: 6 månader eller längre

Ansökan

Ansök senast: 2021-05-14
Referensnummer: C54094

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Tjänsten är på 20% och tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för redan anställda i kommunen. Rekrytering sker löpande. Vi undanbeder oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons

Kontaktpersoner

Pernilla Juth, Biträdande rektor
Telefon: 040-425709

Facklig representant

Rosita Andersson Schouenborg, facklig kontaktperson lärarförbundet
Telefon: 0733852328