Hoppa till innehåll

Stödpedagog

Arbetsbeskrivning

Som stödpedagog arbetar du aktivt i gruppbostaden. Arbetsuppgifterna består av stödjande och motiverande samtal, sociala aktiviteter i och utanför hemmet, vardagsnära sysslor i brukarens hem och närmiljö, delegerade hälso- och sjukvårdsinsatser och personlig omvårdnad utifrån individuella behov. Du arbetar aktivt tillsammans med övrig personal, omsorgspedagog och samordnare för att planera, utföra, följa upp och utvärdera brukarnas aktiviteter och stödinsatser.

Som stödpedagog arbetar du också aktivt med en vägledande roll mot kolleger där du har ett ansvar för vissa verksamhetsövergripande områden. Du kommer ansvara för social dokumentation, pedagogiskt utvecklingsarbete på individ och gruppnivå samt verksamhetens systematiska kvalitetslednings arbete. Det innebär att planera, leda och utvärdera det pedagogiska arbetet i samverkan med chef, kollegor och övriga i organisationen. Som Stödpedagog arbetar du för att hela arbetsgruppen är med i arbetet kring utveckling och förändring för att skapa delaktighet och teamkänsla. Arbetstiderna är dag, kväll både vardag och helg. Arbetsplatsen ligger i Skanör.

Kvalifikationer

Adekvat utbildning - Krav YH-examen 200 poäng stödpedagog, eller 60 hp inom pedagogik med inriktning funktionsnedsättning.

Kunskap om målgruppen, LSS pk 1 - Krav Kunskap om och erfarenhet av arbete med målgruppen pk 1 inom LSS

TEACCH-utbildning - Meriterande / Fördel Utbildning i och erfarenhet av arbete med tydliggörande pedagogik

TAKK - Meriterande / Fördel Utbildning i och erfarenhet av arbete med tecken som alternativ och kompletterande kommunikation

Motiverande samtal - Meriterande / Fördel Utbildning i och erfarenhet av motiverande samtal eller liknande

Samtalsmatta, sociala berättelser, seriesamtal el motsvarande - Meriterande / Fördel Utbildning i och erfarenhet av metoder som stödjer kommunikation och möjlighet att förstå sociala situationer

Lågaffektivt bemötande - Meriterande / Fördel Utbildning i och erfarenhet av lågaffektivt bemötande

Anhörigstöd - Meriterande / Fördel Erfarenhet av anhörigstödjande arbete

Ansvarstagande - Krav Tar självständigt ansvar för egna arbetsuppgifter i såväl framgång som motgång. Tar även ansvar för det gemensamma resultatet och gör det som behöver göras för att organisationen ska uppnå sina mål. Kommer med förslag på lösningar. Erkänner misstag och arbetar för att rätta till dem. Håller tidsramar.

Flexibel - Krav Anpassar med lätthet sitt arbetssätt efter ändrade förutsättningar. Agerar prestigelöst i samband med förändringar. Agerar för att främja sin egen utveckling och fortsatta lärande.

Samarbete - Krav Uppmärksammar andras synpunkter och kompetens samt ger dem utrymme i gruppen på ett sätt som gynnar helheten. Identifierar och utvecklar relationer. Bidrar till att förtydliga för gruppen dess arbetsuppgifter och mål. Delar med sig av sin kunskap.

Strukturerad - Krav Planerar, organiserar och prioriterar sitt arbete på ett effektivt sätt. Bygger strukturer som även andra kan arbeta utifrån. Sätter upp och håller tidsramar.

Helhetssyn - Meriterande / Fördel Identifierar hur organisationens delar påverkar varandra. Ser hur händelser utanför organisationen kan komma att påverka den. Ser samband mellan olika system. Agerar utifrån en helhetssyn för organisationens bästa.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2023-02-01
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2022-10-21
Referensnummer: C103164

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Ida Thomsen, Enhetschef
Telefon: 0709915691

Jessika Granborg, Samordnare
Telefon: 040-6354257