Hoppa till innehåll

Ma-/NO-lärare åk 4-6 alt 7-9 visstid till Södervångskolan i Vellinge

Om arbetsplatsen

Södervångs verksamheter omfattar förskola, pedagogisk omsorg samt skola F-9 med fritidshemsverksamhet för elever i årskurs F-6. Från årskurs 4 går en del av våra elever i musikklass. Skolan kännetecknas av ett positivt klimat - här möts du av engagerade, kreativa och professionella kollegor samt härliga barn och ungdomar. Lärare med erfarenhet från andra organisationer reagerar ofta positivt på vår mycket höga andel behöriga lärare, relativt lågt elevantal i klasserna och ett hållbart tänk gällande lärarens undervisningstid.

Innevarande läsår har vi haft särskilt fokus på lektionsdesign under ledning av våra förstelärare och vårt elevhälsoteam. Vi har också startat upp en skolidrottsförening med stöd från Svenska skolidrottsförbundet och en strukturerad rastverksamhet. Vårt resurscentrum har utvecklas under läsåret och kommer ytterligare att utökas kommande läsår med ökad bemanning för att kunna möta elever i årskurserna 4-9. Till hösten kommer vi också att starta upp ett läsprojekt i alla våra verksamheter, med fokus på läsförståelse och läslust.

Södervångskolan ligger i Vellinge tätort, med gröna omgivningar och goda bussförbindelser.

Arbetsbeskrivning

Södervångskolan söker en lärare för undervisning i Ma/No i årskurserna 4-6 alternativt 7-9.

Du undervisar på ett strukturerat sätt med målet att nå alla elever oavsett förutsättningar och nivå.

Kvalifikationer

Relevant utbildning och tidigare arbete som lärare är meriterande.

Du är en engagerad pedagog som sätter elevens lärande och välmående i fokus. Vi lägger stor vikt vid ett relationellt förhållningssätt.

Du är strukturerad och tydlig i ditt ledarskap och kan därför leda och organisera ditt arbete för att skapa studiero och en god lärandemiljö åt våra elever under hela deras skoldag. Du är välorganiserad både i din undervisning och i din dokumentation.

Du är nyfiken på och vill lära dig mer om elever i behov av särskilt stöd och hur skolgången bäst kan göras tillgänglig för alla barn.

Du har lätt för att samarbeta med lärarkollegor och annan personal på skolan, mot det gemensamma målet att eleverna ska nå sin fulla potential.

Du är prestigelös och strävar efter att utveckla dig själv och lära dig hur du blir en bättre lärare.

Du är bekväm med digitala lärverktyg, det du eventuellt inte kan har du en vilja att lära.

Du bidrar med din positiva människosyn till ett bra samarbete och hög trivsel på arbetsplatsen, för både barn och vuxna.

Vi ser fram emot att läsa din ansökan!

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2022-08-10 eller enligt överenskommelse
Anställningens längd: 6 månader eller längre

Ansökan

Ansök senast: 2022-06-28
Referensnummer: C94118

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi erbjuder en visstidsanställning under höstterminen och eventuellt även vårterminen.

Vi tillämpar löpande urval och vill därför uppmana dig att inkomma med din ansökan så snart som möjligt.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Ulf Andersson, Rektor Södervångskolan
Telefon: 040-425068