Hoppa till innehåll

Social jour socialsekreterare vikariat

Om arbetsplatsen

Sociala jourens Syd hanterar ärende för 9 kommuner, Vellinge, Trelleborg, Lomma, Svedala, Skurup, Ystad, Sjöbo, Tomelilla och Simrishamn. Som socialsekreterare i Sociala Jouren Syd handlägger du i huvudsak akuta ärende inom barn och unga, missbruk, våld i nära relation och akut ekonomiskt bistånd. Till social jour aktualiseras en bred social problematik. Ärenden aktualiseras via SOS Alarm. Den sociala jouren består av ett team med 4 medarbetar varav en är verksamhetschef som tillika är operativ. Du har schemalagd arbetstid på 80 % samt beredskapstid; kvällar, nätter helger och storhelger de tider som de socialkontor vi arbetar för har stängt. Man har ett 4 veckors rullande schema och är i tjänst varannan helg. Arbetstiden omfattar både schemalagd tid och beredskapstid. Du har din huvudsakliga arbetsplats i hemmet.

Arbetsbeskrivning

Arbetet är omväxlande och tempot oförutsägbart och självständigt och utförs med hög delegation. Akuta ärende kan om möjligt lösas per telefon och vid behov görs bedömning på plats. I anslutning till att ärendet är hanterat upprättas skriftliga beslutsunderlag och information till kommunen som översänds digitalt. Arbetet utförs huvudsakligen i det egna hemmet varför du ska kunna arbeta ostört under jourtiden. Det finns tillgång till kontorsförlagd arbetsplats. Man är alltid 2 personer i tjänst under sitt arbetspass. I arbetsuppgifterna ingår även att arbeta för att kontinuerligt utveckla verksamheten, bland annat genom att arbeta med metodutveckling och samverkan internt och externt. Utveckla samarbete med kommunerna som är anslutna till Sociala jouren Syd Sociala jouren Syds ledord är Rättssäkerhet, Kvalité och Gott bemötande.

Kvalifikationer

Du är socionom med flerårig erfarenhet av att arbeta med myndighetsutövning inom socialtjänstens område SoL, LVU och LVM samt OSL och FL. Du har god kännedom om aktuell lagstiftning och är van att tillämpa den i praktiskt arbete. Du ska ha en bred kunskap om samhällets funktioner för att ge en god service och vid behov informera om annan huvudman eller aktör. Du har god förmåga att uttrycka dig i svenska språket i såväl tal som skrift. B-körkort är ett krav för tjänsten och tillgång till bil. Din arbetsplats är huvudsakligen förlagd i hemmet.

Vi söker dig som är lyhörd, respektfull och rak och som har en tro på medborgarens egna förmågor och som fokuserar på möjligheter i samtal och mötet med en individ. Du som söker brinner för att ge ett gott bemötande och god service till medborgare och samarbetspartners. Du är en trygg och stabil person som även i mer stressiga situationer bibehåller ett lugn och ett fokus. Du ser dig själv som en orädd och noggrann beslutsfattare som kan analysera i den akuta situationen och ha is i magen när situationen kräver det. Förutom det ovan nämnda lägger vi stor vikt vid din samarbetsförmåga, initiativförmåga, arbeta självständigt men också be om stöd av kollegor, vara kreativ och lösningsinriktad.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och att du matchar arbetsgruppen samt att du bor inom geografiskt område för att uppfylla kravet på inställelsetid för akut arbete på fältet.

Intervjuer kommer att genomföras löpande med kvalificerade och lämpliga sökande under ansökningstiden. Annonsen kan därför tas bort innan angiven ansökningstid om vi funnit rätt medarbete.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Deltid
Tillträde: 2023-01-09
Enligt överenskommelse
Slutdatum: 2023-07-31
Anställningens längd: 6 månader eller längre

Ansökan

Ansök senast: 2022-12-04
Referensnummer: A1174759

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Eva-Marie Jeppsson, Verksamhetschef
Telefon: 040-425155