Hoppa till innehåll

Vi söker en rektor till vårt vackra Falsterbo

Om arbetsplatsen

Vellinge kommun med sina ca 36500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda naturen, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se

Har du idéer och tankar om hur ledarskap, organisation och pedagogik kan smälta ihop för att rusta dagens elever med förmågor som gör dem till välmående individer? Drivs du av att se medarbetare växa i sin professionella roll? Då ska du jobba med oss.

Arbetsbeskrivning

Ditt nya arbete Du kommer att ansvara för Tångvalla förskola med ca 150 barn och Tångvallaskolan med ca 400 elever (F-9). Förskolan och skolan är belägna i en fantastisk miljö. Rektorsenheten har unika förutsättningar. Här finns engagerade och kompetenta pedagoger, inspirerande närmiljöer, ett skolbibliotek i världsklass och en väl förankrad värdegrund som skapar goda förutsättningar för lek, utveckling och lärande. Enheten har en väl inarbetad organisation och strukturer som stödjer förskolans och skolans uppdrag och utveckling där ämnesövergripande undervisning är grunden. Tångvalla förskola och skola arbetar hälsofrämjande och kan stoltsera med ökad rörelse, personlig utveckling och ett skolkök utöver det vanliga. Du kommer arbeta närmast två biträdande rektorer och en administrativ chef för att driva förskolan och skolan mot gemensamma mål.

Kvalifikationer

Om dig Vi tror att du är en stabil och närvarande ledare som drivs av utmaningar och leder visionärt. Du arbetar för att varje medarbetare ska må bra och utvecklas. Du är utvecklings- och lösningsorienterad, prestigelös och tror på att erfarenhets- och kunskapsutbyte bidrar till välfungerande självständiga team. Du uppmuntrar medarbetare att utforska nya vägar och våga pröva nya sätt att utveckla undervisningen. Du är en rektor som är nyskapande och kopplar idéer från omvärlden till handling i verksamheten, samtidigt som du i grunden är väl förankrad i forskning. I din roll som rektor har du ett tydligt helhetsansvar gällande verksamhet, personal och ekonomi utifrån ett förhållningssätt att varje barn och elev ska nå så långt som möjligt och lämna skolan rustad för att möta en föränderlig framtid som en välmående individ.

Du har rektorsutbildning och erfarenhet som biträdande rektor eller rektor. Rekryteringen kommer att påbörjas omgående och intervjuer sker löpande.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2021-04-11
Referensnummer: C51998

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Välkommen till oss! För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare. Du kommer att ingå i ledningsgruppen tillsammans med utbildningschefen och dina kompetenta rektorskollegor. Du kommer i denna grupp få vara med att bidra till att lyfta skolfrågor som leder till att framtidssäkra skolan i Vellinge kommun. Som rektor i Vellinge har du stort stöd av utbildningsavdelningen, du kommer ha tillgång till en ekonom och stöttning från HR. I Vellinge kommun är vi måna om att erbjuda kompetensutvecklings till våra chefer och samtliga rektorer erbjuds att delta i ett chefsutvecklingsprogram.

Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Anders Grundberg, utbildningschef
Telefon: 040-425306

Charlotte Sjödahl, biträdande utbildningschef
Telefon: 040-425243