Hoppa till innehåll

LSS-handläggare

Arbetsbeskrivning

Myndighet Vård och omsorg i Vellinge kommun söker en engagerad LSS-handläggare med inriktning personlig assistans. Som LSS-handläggare i Vellinge kommun kommer du att arbeta i ett team bestående av ytterligare två LSS-handläggare. Du kommer att arbeta med att utreda, bedöma och fatta beslut om samtliga insatser enligt LSS men kommer vara sakkunnig och huvudansvarig för att utreda och fatta beslut om insatsen personlig assistans. Vidare kommer du även att vara ansvarig för att bevaka och analysera domar, vägleda och hålla kollegor uppdaterade utifrån förändrad lagtolkning gällande personlig assistans. Arbetet utgår från ett helhetsperspektiv kring den enskilde och med dennes behov i centrum, vilket ofta sker i samarbete med anhöriga, vårdgivare, hälso- och sjukvård, andra myndigheter och samarbetsparter.

Yrket som LSS-handläggare innebär möten med olika människor och därför ställs det krav på god social förmåga, att vara lyhörd och lösningsorienterad. Du tycker om att skapa bra möten, har en positiv grundsyn och en god samarbetsförmåga med en egen drivkraft. Arbetet ställer krav på självständighet, ett strukturerat arbetssätt, flexibilitet, ansvarskännande och god förmåga att kommunicera på ett tydligt och förtroendefullt sätt, såväl i tal som i skrift. Förutom den formella kompetensen kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer

Utbildning - Krav Vi söker dig som har socionomexamen, examen från sociala omsorgsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser med fördel att du arbetat några år med myndighetsutövning inom LSS. Du har goda kunskaper inom rådande lagstiftning och rättspraxis för området och har ett specifikt intresse för insatsen personlig assistans. Det är önskvärt om du har erfarenhet av IBIC. Du gillar att vara aktiv i diskussioner på arbetet och du tar ett gemensamt ansvar för arbetsgruppens uppgifter, utvecklingsarbete och arbetsmiljö. Förutom den formella kompetensen kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

B-körkort - Krav

IT-kunskaper - Meriterande / Fördel Goda IT-kunskaper är önskvärt och erfarenhet av att arbeta i verksamhetssystemen Procapita och Lifecare är meriterande.

Kommunikativ (muntlig) - 4 Uttrycker sig välformulerat och tydligt i tal. Försäkrar sig om att mottagaren har uppfattat budskapet korrekt. Anpassar kommunikationen till situation och mottagare. Lyssnar aktivt på andra och ställer frågor för att få förtydliganden. Använder tonläge och kroppsspråk för att förstärka budskapet.

Kommunikativ (skriftlig) - 4 Uttrycker sig välformulerat och tydligt i skrift. Skriver språkligt och grammatiskt korrekt. Anpassar kommunikationen till situation och målgrupp.

Beslutsmässig - 5 Fattar sina beslut utifrån en snabb och rimlig konsekvensanalys. Informerar relevanta personer om beslutet.

Självgående - 5 Kan arbeta utan i förväg fastställda rutiner eller vägledning. Identifierar och genomför aktiviteter som leder i målets riktning. Styr självständigt sitt arbete vad gäller att prestera resultat och välja arbetsmetod. Fattar nödvändiga beslut inom sitt ansvarsområde.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2021-04-01
Tillträde snarast
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2021-03-16
Referensnummer: C49823

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Vi tillämpar löpande rekrytering, så du är välkommen med din ansökan snarast möjligt.

Kontaktpersoner

Pernilla Lindeberg, Verksamhetschef
Telefon: 040-6354328