Hoppa till innehåll

Trygghetsvärd

Arbetsbeskrivning

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla uppdraget som trygghetsvärd i Vellinge kommun. Trygghetsvärdarna arbetar på uppdrag av kommunens trygghets- och säkerhetsutvecklare som förlägger trygghetsvärdens arbete till strategiskt utvalda platser eller områden inom kommunen. Det kan handla om bostadsområden som drabbats av inbrott, parkeringsplatser där bilarna utsatts för skadegörelse eller offentliga rummet där otryggheten upplevs hög. Trygghetsvärdens uppgift är att närvara i området och samtala med de människor som vistas där. Till uppdraget ingår till exempel även att kontrollera kommunala verksamheter för att tillse att dessa är låsta och stängda efter verksamhetstid.

Arbetstiderna är förlagda till kvällar och nätter alla dagar om året. Trygghetsvärdarna förflyttar sig inom kommunen i en tydligt uppmärkt bil. Arbetssättet gör det möjligt att vid behov snabbt tillkalla relevant hjälp i form av polis, väktare, räddningstjänst, ambulans eller kommunala jourer. Arbetstiderna kan komma att justeras efterhand som arbetssättet utvärderas samt beroende av rådande behovet i kommunen.

Arbetet går ut på att genom relationsbyggande nätverk förekomma problemen innan de uppstår och därigenom öka tryggheten i kommunen. En god social förmåga och att kunna möta människor är avgörande för att lyckas i rollen. Arbetet som trygghetsvärd skiljer sig från de traditionella bevakningstjänsterna, vilket ger många fördelar när det kommer till att arbeta proaktivt och uppsökande.

I egenskap av trygghetsvärd har du inga polisiära befogenheter och du är heller inte någon ordningsvakt eller väktare.

I ditt motivationsbrev vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Beskriv särskilt i din ansökan varför du söker tjänsten och på vilket vis du anser dig passa för rollen som trygghetsvärd i Vellinge kommun. Ansökningar som inte uppfyller dessa kriterier kommer inte att beaktas.

Kvalifikationer

Utbildning - Krav Minst fullständig gymnasieutbildning

Körkort - Krav B- körkort

Språk - Krav Behärska svenska i tal och skrift

Simkunskaper - Krav Goda simkunskaper

Medborgarskap - Krav Svensk medborgarskap är ett villkor eftersom anställningen är säkerhetsklassad

Arbetslivserfarenhet - Meriterande / Fördel Arbetslivserfarenhet från socialt arbete, fältgrupp, räddningstjänsten, sjukvården, bevakningsbranschen eller motsvarande

Utbildning - Meriterande / Fördel Utbildning i hjärt-lungräddning

Erfarenhet av system - Meriterande / Fördel Erfarenhet av att använda informations- och rapporteringssystem.

Språk - Meriterande / Fördel Behärskar flera språk

Helhetssyn - 1 Identifierar hur organisationens delar påverkar varandra. Ser hur händelser utanför organisationen kan komma att påverka den. Ser samband mellan olika system. Agerar utifrån en helhetssyn för organisationens bästa.

Ansvarstagande - 2 Tar självständigt ansvar för egna arbetsuppgifter i såväl framgång som motgång. Tar även ansvar för det gemensamma resultatet och gör det som behöver göras för att organisationen ska uppnå sina mål. Kommer med förslag på lösningar. Erkänner misstag och arbetar för att rätta till dem. Håller tidsramar.

Stresstålig - 3 Prioriterar och fokuserar på de för stunden viktigaste arbetsuppgifterna även vid hög arbetsbelastning. Behåller sitt lugn oavsett omständigheter.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2021-11-29

Ansökan

Ansök senast: 2021-10-15
Referensnummer: C64480

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Kim Borg, Samordnare
Telefon: 040-635 42 99