Hoppa till innehåll

Förskollärare till Skanörs förskola

Om arbetsplatsen

Skanörs förskola är en förskola med sex avdelningar (3 arbetsenheter), vi främjar samarbetet mellan de olika avdelningarna. Våra barngrupper är åldersblandade och i dagsläget går det ungefär 115 barn i åldern 1-4 på förskolan. På våra avdelningar finns rymliga ateljéer och gemensamma lekhallar. På våren startar Rödhaken, förskolans uteverksamhet för fyraåringarna, med inriktning mot natur och miljö. Förskolan ligger vackert och lugnt belägen i hjärtat av Skanör med närhet till bibliotek, stadspark, lekparker, hav och ängar. Miljön och naturen kring Skanörs förskola erbjuder spännande utflykter och vi lär barnen att vårda och vara rädda om den. Förskolan har även en stor gård med möjlighet till odling, vattenlek, sandlek och mycket mer. Vi arbetar mycket med lekfrämjande miljöer både inomhus och utomhus. För att stödja barnen i deras utveckling är språkverkstad, matteverkstad, sånglekar och gymnastik naturliga aktiviteter i barnens vardag. Genom att observera den fria leken upptäcker vi barnens intressen, vilka vi sedan fördjupar oss i genom olika tema.

Arbetsbeskrivning

Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du sätter barnens intresse i fokus, är insatt i läroplanen och leder och formar utbildningen efter uppsatta mål och riktlinjer. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen, och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. Som person är du kreativ, nyfiken och trygg i din yrkesroll. Du förstår vikten av rak och tydlig kommunikation. Du ser möjligheter, är strukturerad, flexibel samt har god helhetssyn. I arbetsuppgifterna ingår att planera, genomföra och dokumentera undervisningen i enlighet med förskolans läroplan. Självklart ingår även kommunikation med vårdnadshavare.

Kvalifikationer

Förskollärarlegitimation - Krav

Kommunikativ (muntlig) - 1 Uttrycker sig välformulerat och tydligt i tal. Försäkrar sig om att mottagaren har uppfattat budskapet korrekt. Anpassar kommunikationen till situation och mottagare. Lyssnar aktivt på andra och ställer frågor för att få förtydliganden. Använder tonläge och kroppsspråk för att förstärka budskapet.

Flexibel - 2 Anpassar med lätthet sitt arbetssätt efter ändrade förutsättningar. Agerar prestigelöst i samband med förändringar. Agerar för att främja sin egen utveckling och fortsatta lärande.

Strukturerad - 3 Planerar, organiserar och prioriterar sitt arbete på ett effektivt sätt. Bygger strukturer som även andra kan arbeta utifrån. Sätter upp och håller tidsramar.

Helhetssyn - 4 Identifierar hur organisationens delar påverkar varandra. Ser hur händelser utanför organisationen kan komma att påverka den. Ser samband mellan olika system. Agerar utifrån en helhetssyn för organisationens bästa.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2022-08-08
Enligt överenskommelse
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2022-05-27
Referensnummer: C88389

Sök jobbet här

Antal tjänster

2

Övrigt

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och tjänsten kan komma att tillsättas innan publiceringen avslutats. Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Annica Olson Westerlind, Rektor
Mobiltelefon: 070-9915530
Telefon: 040-42 55 30

Ulf Becker, Biträdande rektor
Telefon: 040-42 52 21