Hoppa till innehåll

Trafikingenjör, vikariat

Om arbetsplatsen

Vellinge kommun med sina ca 37 000 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se

Vill du vara med och arbeta med trafikmiljön i Vellinge? Vi erbjuder ett intressant arbete där du tillsammans med övriga trafikingenjörer medverkar till att skapa en funktionell, tillgänglig och trygg trafikmiljö och bidrar därmed till samhällsnyttan.

På Infrastrukturenheten ingår ansvarsområdena gator, gång- och cykelvägar, belysning, allmänna platser, parker, stränder och grönområden. Vi är en beställarorganisation som upphandlar tjänster för drift och underhåll av kommunens infrastruktur men ansvarar även för myndighetsutövning, trafikreglering och lokala trafikföreskrifter. Välkommen att utvecklas med oss!

Arbetsbeskrivning

Vi söker en vikarierande trafikingenjör med anledning av föräldraledighet. Som trafikingenjör är du med i infrastrukturprojekt som pågår i kommunen. Du arbetar för att göra våra vägar, gator och gång- och cykelvägar säkrare, tryggare och tillgängligare. Med smarta och effektiva trafiklösningar förenklar du vardagen för kommunens invånare och utvecklar framtidens Vellinge med hållbarhet i fokus.

Mer specifikt arbetar du som rådgivare i detaljplaner och i genomförandeskeden, och med att planera väg- och gatuprojekt. I ditt ansvar ligger att utreda och ta fram förslag på gatu- och vägutformningar, trafikregleringar och parkeringslösningar. Du möter medborgarna i de frågeställningar och synpunkter som kommer in. Det är viktigt att du har en helhetssyn och kan koppla kommunens mål- och strategier med den lokala utformningen av trafiklösningar.

Du kommer att ingå i ett team tillsammans med trafikingenjörer, gatuingenjör och konsulter. Du samarbetar med andra enheter och verksamheter inom kommunen i trafikfrågor. Du samspelar med politiken och bereder ibland ärenden till nämnden. Du är med i olika projektgrupper och har kontakt med kommunens invånare, markägare, samt även andra myndigheter och organisationer. Vi kan erbjuda en trevlig arbetsplats med stimulerande arbetsuppgifter med goda möjligheter till personlig utveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning inom trafikområdet såsom trafikteknik, väg och vatten, samhällsplanering, eller annan utbildning tillsammans med erfarenhet, som vi sammantaget bedömer som likvärdig. Du har erfarenhet inom trafikområdet och det ses som positivt om du har kommunal erfarenhet och ägnat dig åt myndighetsutövning.

Vi söker dig som är engagerad, strukturerad och lyhörd med god förmåga att kommunicera på ett förtroendegivande sätt. Vidare är du samarbetsinriktad, kvalitets- och resultatmedveten samt är van att arbeta både självständigt och i team. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Du har goda datorkunskaper, uttrycker dig väl i tal och skrift samt innehar B-körkort.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse Vikariatet är på 1 år med ev möjlighet till förlängning
Anställningens längd: 6 månader eller längre

Ansökan

Ansök senast: 2023-04-02
Referensnummer: C129323

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare. Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Erik Andersson, Infrastrukturchef
Telefon: 040-42 56 99