Herrestorpskolan söker specialpedagog

Om arbetsplatsen

Vellinge kommun med sina ca 36 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se

Vi arbetar efter vår värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje!

Utbildningsavdelningen ansvarar för ett Lärcenter med vuxenutbildningen i Vellinge kommun. Det grundläggande synsättet, som genomsyrar både organisationen och målen för verksamheten, är att lärande är en livslång process som startar i tidig ålder. Det innebär att du blir en viktig del i barnens utveckling och lärande och får följa med i utvecklingen.

Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos oss får du arbeta i en miljö och kultur som utmärker sig av en hög ambition, höga förväntningar och goda arbetsförutsättningar.

Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare som tillgodoser utvecklingsmöjligheter och kompetensbehov, inte minst i form av en stor satsning på kollegialt lärande och gemensamt utvecklingsprogram.

I Vellinge kommun fokuserar vi även på att verka för hållbar utveckling och som ett led i detta satsar vi kraftigt på våra förskole- och skolkök. Som enda kommun i landet är alla våra kommunala skolor och förskolor KRAV-certifierade på nivå två och i ekomatsligan ligger vi i topp.

Herrestorpskolan är Qualis-certifierad och ligger i ett populärt område i norra delen av Vellinge tätort. Buss till och från Malmö går 3-4 gånger i timmen. Skolan byggdes under 2017-18 ut till en två parallellig F-9 skola. Under hösten flyttade vi in i våra nya fina lokaler. Som NO-lärare har du tillgång till våra två nya specialutrustade salar.

I Vellinge kommun fokuserar vi på att verka för hållbar utveckling och på Herrestorp är vi KRAV-certifierade med mer än 90% ekologiska livsmedel.

Arbetsbeskrivning

Nu söker vi en driven specialpedagog som med ett lösningsfokuserat förhållningssätt arbetar tillsammans med kollegor för att alla barn/elever ska nå så långt möjligt i sin utveckling. För oss är teamet och vinsten i att arbeta tillsammans med eleven i centrum en nyckelfaktor.

Som specialpedagog hos oss kommer du framförallt att arbeta med åk F-3 men också ha ett uppdrag som sträcker sig mot förskolan. I arbetet ingår handledning, anpassningar av verksamheten, observationer, kartläggningar och stöd för både grupp och enskilda elever. Tillsammans med elevhälsoteamet och skolledningen är du är en viktig del i samverkansmöten med vårdnadshavare och andra instanser.

Du ingår i skolans elevhälsoteam där du varje vecka träffar skolledning, kurator, skolsköterska, psykolog och specialpedagoger (tre inklusive dig). Arbetet sker på organisations-, grupp och individnivå och är i första hand främjande/förebyggande men även åtgärdande.

Kvalifikationer

Legitimerad specialpedagog

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2020-08-07
Tillträde vid skolstart läsåret 20/21
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2020-04-13
Referensnummer: C36706

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Carin Davidsson, Rektor
Telefon: 040-425020