Hoppa till innehåll

Verksamhetschef

Om arbetsplatsen

Vellinge kommun erbjuder sina anställda goda kompetensutvecklingsmöjligheter, flexibel arbetstid, en generös friskvård, en trevlig och trygg arbetsmiljö, samt rimlig arbetsbelastning. Här kan du förvänta dig att få arbeta med kvalitativt arbete och arbetsgivaren är positivt inställd till att lyssna till medarbetarnas idéer kring utveckling av arbetet och organisationen. Vi förväntar oss en öppen dialog och vi som arbetsgivare värnar om en god psykosocial arbetsmiljö.

Nu söker vi en verksamhetschef som vill leda verksamheten barn och familj myndighet. Vi tror på goda relationer och helhetssyn i det sociala arbetet. Därför utvecklar vi verksamheten mot att arbeta sammanhållet och relationsskapande. Starkt och tydligt ledarskap med god följsamhet gentemot politiskt beslutade mål för verksamheten samtidigt som du har en lyhördhet mot medarbetarna för bästa möjliga engagemang. Ett ledarskap som är möjliggörande för en systematiserad och kunskapsbaserad socialtjänst. Som verksamhetschef så ingår du i en ledningsgrupp där vi aktivt och gemensamt arbetar med övergripande frågor för hela verksamhetsområdet. Ledningsgruppen består av sju personer, tre verksamhetschefer, enhetschef, IFO-chef, kvalitetsansvarig och projektledare.

Verksamheten Barn och familj är en del av Individ- och familjeomsorgen. Vill du läsa mer om oss så kan du läsa mer på https://vellinge.se/

Arbetsbeskrivning

Du blir chef för en av tre verksamheter inom Individ och familjeomsorgen. Verksamheten består av myndighetsutövning som avser barn- och familj. I den verksamhet som du skall leda handläggs mottag av anmälningar och ansökningar samt olika insatser av exempelvis öppenvård, placeringar, kontaktpersoner och familjehem. Verksamheten handlägger även barnavårdsutredningar och yttranden. Du kommer att ha 1:e socialsekreterare och många engagerade medarbetare till ditt stöd. Verksamhetschefens uppdrag är att med personal- och budgetansvar leda och utveckla verksamheten tillsammans med medarbetare och dina chefskollegor. Inom Individ- och familjeomsorgen är vi idag en IFO-chef, tre verksamhetschefer, tre enhetschefer, fyra förste socialsekreterare och två kvalitetsansvariga / -projektledare. Vi arbetar nära varandra och samverkar och samarbetar mycket, både internt och externt. Vi arbetar med stöd av BBIC och Signs of Safety. I kommunen har vi en egen öppenvård som är metod- och kvalitetssäkrad och väl utvecklad med erfarna och kunniga socialarbetare. Hos oss får du ett varierat och roligt arbete där utveckling och kvalitet kombineras med spännande utmaningar. Idag är samtliga verksamheter välfungerande och det förväntas av dig som chef att du med tillit till personalen vill och kan föra utvecklingen framåt i samtliga verksamheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är flexibel och som ser möjligheter i förändringar. Du är socionom, statsvetare eller annan kandidat- eller magisterexamen med kunskap och erfarenhet från socialtjänstens myndighetsutövning. Du är trygg och tydlig i ditt ledarskap och motiverar både medarbetare och kollegor till att nå våra gemensamma mål. Självklart har du ett samhällsengagemang, speciellt kring området barn- och ungdom. Vi ser med fördel på om du har tidigare anställningar inom kommunal socialtjänst eller motsvarande. Anpassat ledarskap vilket innebär att du anpassar ledarskapet efter situationen och de anställda.

Du skall ha dokumenterad erfarenhet som chef där du haft verksamhetsansvar, personal-arbetsmiljö- och budgetansvar. Erfarenhet av att arbetsleda inom verksamhet med myndighetsansvar är ett krav.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2022-03-01
Tillträde efter överenskommelse.
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2021-10-27
Referensnummer: C64743

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Roger Eriksson, individ- och familjeomsorgschef
Telefon: 040-42 52 52

Facklig representant

Johanna Waldemarsson, Familjerättssekreterare
Telefon: 040- 42 51 12