Hoppa till innehåll

Trygghetsvärd

Om arbetsplatsen

Nu söker vi dig som vill arbeta som vikarierande trygghetsvärd i Vellinge kommun.

Verksamheten syftar till att öka närvaron i det offentliga rummet, stärka den formella kontrollen och arbetar med att utveckla det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet i kommunen tillsammans med medborgare, näringsliv, civilsamhället, polis och andra samverkansaktörer. Det övergripande målet är att minska brottsligheten och arbeta för tryggheteten i kommunen.

Arbetsbeskrivning

Som trygghetsvärd arbetar du både händelsestyrt och strategiskt för att öka tryggheten, minska brottsligheten och förebygga oönskade händelser. Som trygghetsvärd arbetar du med närvaro på strategiska platser och skapar relationer genom dialog med de som bor, vistas och verkar inom Vellinge kommun. Arbetet innefattar att observera, dokumenterar och rapporterar avvikelser som kan påverka tryggheten. Som trygghetsvärd arbetar du även med olika fokusområden som är kopplade till ett tryggt och snyggt Vellinge, vilket är en del av det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet i kommunen.

Arbetssättet gör det möjligt att vid behov snabbt tillkalla relevant hjälp i form av polis, väktare, räddningstjänst, ambulans eller kommunala jourer. I egenskap som trygghetsvärd har du inte några polisiära befogenheter. Stor del av arbetet handlar om att röra sig till fots på de strategiska platserna, som hjälpmedel finns bil och cykel för att förflytta sig mellan de olika strategiska platserna inom kommunen. Förutom det ovan nämnda ska du ha en vana att arbeta självständigt men också kunna be om stöd av kollegor.

Arbetstiderna är förlagda alla dagar om året och inkluderar dag-, kvälls- och helgarbete. Arbetstiderna kan komma att justeras efterhand som arbetssättet utvärderas samt beroende av det rådande behovet i kommunen.

Rekrytering sker löpande.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en trygg och stabil person som även i mer stressiga situationer bibehåller ett lugn och ett fokus. Vi lägger stor vikt vid din samarbetsförmåga och initiativförmåga. Du behöver vara en förtroendeingivande vuxen som har lätt för att skapa kontakter med barn, ungdomar och vuxna. För att lyckas i rollen som trygghetsvärd ska du ha en god social förmåga och kunna möta människor i olika situationer. Kommunens värdegrund, glädje, mod och trovärdighet och omtanke är självklara ledord för hur du genomför ditt uppdrag.

Krav: • Minst fullständig gymnasieutbildning • B- körkort • Behärska svenska i tal och skrift • Goda simkunskaper

Meriterande: • Arbetslivserfarenhet inom socialt arbete alternativt inom området trygghet och säkerhet, exempelvis inom fritidsverksamhet, sjukvården, bevakningsbranschen eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. • Utbildning i hjärt-lungräddning • Erfarenhet av att använda informations- och rapporteringssystem. • Behärskar flera språk

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2023-05-01
Tidigast 2023-05-01 eller enligt överenskommelse. Eventuellt möjlighet till förlängning.
Anställningens längd: 6 månader eller längre

Ansökan

Ansök senast: 2023-03-27
Referensnummer: C127407

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Sanna Quirico Rosenqvist, Trygghetschef
Telefon: 040425415