Hoppa till innehåll

Äldrecoach

Om arbetsplatsen

Vellinge kommun med sina ca 36 800 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se

Vi arbetar efter vår värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje!

Var tredje person över 85 år i Sverige känner ensamhet. Vellinge kommun gör nu en satsning för att motverka den ofrivilliga ensamheten hos kommunens äldre medborgare. Vi söker därför personer som kan hjälpa till att förgylla dagen för kommunens äldre medborgare. Uppdraget handlar om att erbjuda ett biståndsfritt medmänskligt stöd som ett komplement till biståndsbedömda stödinsatser.

Arbetsbeskrivning

Arbetet går ut på att erbjuda medmänskligt stöd till kommunens äldre medborgare, som annars inte deltar i samhället och som önskar en social kontakt. Du ska erbjuda social stimulans och verka för att minska den sociala isoleringen som många äldre upplever. Det kan handla om ett samtal, att dricka en kopp kaffe, läsa högt eller gå på en promenad. Uppdraget handlar också om att informera kommunens äldre medborgare om de aktiviteter och sociala sammanhang som finns idag, till exempel aktivitetshus och föreningar. Uppdraget är biståndsbefriat och du arbetar även uppsökande, i nära samarbete med kommunens äldrelots och aktivitetsledare på aktivitetshusen.

Du har en stor frihet att planera och lägga upp arbetsdagen och målsättningen är att arbeta ute och hemma hos kommunens äldre medborgare i stor utsträckning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som brinner för mötet med äldre. Du har ett trevligt, tryggt och välkomnande bemötande och ger det lilla extra i varje möte. Du är nyfiken och lyhörd och har förmågan att leda ett samtal. Erfarenhet av arbete med äldreomsorg är meriterande, men inte ett krav. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Utdrag ur belastningsregister krävs.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid / deltid
Tillträde: 2021-06-01
Tillträde efter överenskommelse. Arbetstid är enligt överenskommelse. Flera personer sökes.
Slutdatum: 2021-12-31
Anställningens längd: 3-6 månader

Ansökan

Ansök senast: 2021-05-14
Referensnummer: C53054

Sök jobbet här

Antal tjänster

4

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Peter Andreasson, Verksamhetschef
Mobiltelefon: 0733 55 57 42
Telefon: 040-42 59 37