Hoppa till innehåll

Biståndshandläggare

Arbetsbeskrivning

Myndighet Vård och Omsorg i Vellinge kommun söker nu en biståndshandläggare. Som biståndshandläggare kommer du att arbeta med Socialtjänstlagen/SoL. Ditt huvudansvar kommer att vara uppföljning av beslut.

Vår målgrupp är kommuninvånare som har behov av stöd utifrån gällande lagstiftning. Det kan till exempel handla om hemtjänst, dagverksamhet, korttidsboende, växelboende eller vård- och omsorgsboende. Din huvuduppgift kommer vara uppföljning av insatser enligt SoL. Arbetet utgår från ett helhetsperspektiv kring den enskilde och med dennes behov i centrum, vilket ofta sker i samarbete med anhöriga, vårdgivare, hälso- och sjukvård, andra myndigheter och samarbetsparter. Du kommer genomföra uppföljningar vid exempelvis hemgång efter sjukhusvistelse, vid hemgång efter korttidsvård, vid ansökan om SÄBO samt vid nyansökan av hemtjänst där det finns behov av hemtjänst och andra personnära insatser. Du kommer även genomföra uppföljningar av pågående hemtjänstbeslut. Som biståndshandläggare kommer du att vara projektanställd på myndighet Vård och omsorg i Vellinge kommun. Syftet med projektet är att skapa ett ökat funktionsbevarande arbetssätt som kan leda till ökad hälsa. Rätt insats ska bedömas i förhållande till befintligt behov.

Goda IT-kunskaper är önskvärt. Du kommer att arbeta i verksamhetssystemen Procapita och Lifecare.

Yrket som biståndshandläggare innebär möten med olika människor och därför ställs det krav på en social förmåga, att vara lyhörd och intresserad av att skapa bra möten. Du gillar att möta människor, har en positiv grundsyn och en god samarbetsförmåga med en egen drivkraft. För att lyckas med det behövs förmåga att skapa tydlighet och förtroende. I mötet med brukarna och deras närstående är ett värdigt bemötande och ett varmt intresse för arbete med människor mycket viktigt. Arbetet ställer vidare krav på självständighet, flexibilitet och ansvarskännande och god förmåga att kommunicera på ett tydligt och förtroendefullt sätt, såväl i tal som i skrift. Förutom den formella kompetensen kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Vi kommer att bjuda in till intervjuer löpande, vi ser fram emot din ansökan.

Kvalifikationer

Utbildning - Krav Vi söker dig som har socionomexamen, examen från sociala omsorgsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har goda kunskaper om rådande lagstiftning och rättspraxis inom området samt erfarenhet av myndighetsutövning inom SoL. Det är önskvärt om du har erfarenhet av IBIC.

Beslutsmässig - 5 Fattar sina beslut utifrån en snabb och rimlig konsekvensanalys. Informerar relevanta personer om beslutet.

Samarbete - 5 Uppmärksammar andras synpunkter och kompetens samt ger dem utrymme i gruppen på ett sätt som gynnar helheten. Identifierar och utvecklar relationer. Bidrar till att förtydliga för gruppen dess arbetsuppgifter och mål. Delar med sig av sin kunskap.

Självgående - 5 Kan arbeta utan i förväg fastställda rutiner eller vägledning. Identifierar och genomför aktiviteter som leder i målets riktning. Styr självständigt sitt arbete vad gäller att prestera resultat och välja arbetsmetod. Fattar nödvändiga beslut inom sitt ansvarsområde.

Stresstålig - 5 Prioriterar och fokuserar på de för stunden viktigaste arbetsuppgifterna även vid hög arbetsbelastning. Behåller sitt lugn oavsett omständigheter.

Strukturerad - 5 Planerar, organiserar och prioriterar sitt arbete på ett effektivt sätt. Bygger strukturer som även andra kan arbeta utifrån. Sätter upp och håller tidsramar.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2022-08-01
Tillträde 1 augusti eller enligt överenskommelse
Slutdatum: 2023-12-31
Anställningens längd: 6 månader eller längre

Ansökan

Ansök senast: 2022-07-10
Referensnummer: C92057

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Andjela Vuletic, Enhetschef
Telefon: 040-42 50 03