Hoppa till innehåll

1:e Socialsekreterare

Om arbetsplatsen

Individ- och familjeomsorgens Barn och familj myndighet söker nu en 1:e socialsekreterare. På Barn och familj myndighet finns socialsekreterare som ansvarar för placerade barn, socialsekreterare med ansvar för mottag samt socialsekreterare som ansvarar för utredning. Utöver detta består verksamheten av familjehemssekreterare,1:e socialsekreterare och en verksamhetschef. Som 1:e socialsekreterare ansvarar du för ett av tre team på Barn och familj myndighet. Arbetsplatsen är Vellinge kommun med placering i Vellinge tätort.

Arbetsbeskrivning

Som 1:e socialsekreterare vägleder du medarbetarna i handläggning av ärenden. Du är ett stöd för dem och förmedlar ett tryggt och respektfullt bemötande och du finns tillgänglig när det behövs. En viktig uppgift är att introducera och stödja nya medarbetare i socialt arbete så att de ges möjlighet att växa och känna sig trygga i rollen. Det är även viktigt att du tillvaratar kompetensen hos mer erfarna medarbetare. Du har en viktig kontrollfunktion där du ansvarar för att ärenden handläggs korrekt, det vill säga enligt gällande lagar och föreskrifter samt enligt mål och riktlinjer som är beslutade av nämnden. Du uppdaterar medarbetare om nyheter inom verksamhetsområdet, till exempel inom lagstiftning och forskning, vilket förutsätter att du själv är aktiv i att skaffa information och du säkerställer följsamhet gentemot BBIC. När nya metoder ska implementeras har du en viktig roll i detta där du verkar för ett tillitsfullt samarbete och goda relationer såväl internt som externt. Samtliga medarbetarare har externhandledning samt handledning i metoden "Signs of Safety.

Din vägledning/handledning ska därför framförallt inriktas på handläggning av ärenden. Som 1:e socialsekreterare erbjuds du extern handledning tillsammans med andra ledare inom Individ- och familjeomsorgen.

Kvalifikationer

Du har socionomexamen och flerårig erfarenhet av myndighetsutövning inom barn och familj.

Erfarenhet av arbetsledning är meriterande men ej nödvändigt för tjänsten.

Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift och är noggrann med att hålla uppsatta tidsramar. Arbetet kräver att du är ansvarstagande och har en mycket god förmåga att bedriva arbete i nära samarbete med interna och externa samarbetspartners.

Du har en god analytisk förmåga och en förmåga att se situationer ur olika perspektiv. Du behöver kunna hantera konfliktfyllda samtal och människor som befinner sig i kris.

Dina personliga egenskaper och drivkrafter är vid sidan om din formella kompetens mycket viktiga och uppfyller du de formella kraven är du varmt välkommen att lämna in din ansökan.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2020-12-01
Eller efter överenskommelse. Urval och kallelse till intervju sker löpande under rekryteringsperioden.

Ansökan

Ansök senast: 2020-11-05
Referensnummer: C42970

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Eva Lundahl, Verksamhetschef
Mobiltelefon: 0709-915269
Telefon: 040-42 42 69

Facklig representant

Johanna Waldemarsson, Familjerättssekreterare
Telefon: 040- 42 51 12