Hoppa till innehåll

Lokalstrateg

Om arbetsplatsen

Vellinge kommun med sina ca 36 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se. Vi arbetar efter vår värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje.

Kommunens fastighetsbestånd är i dagsläget fördelat på tre aktörer; Vellingebostäder som är kommunens allmännyttiga bolag, Vellinge kommunlokal AB som hanterar kommersiella lokaler och kommunala verksamhetslokaler, främst vård och omsorgsboenden samt Balansräkning (BR) fastighet som är ägare av de övriga kommunalt ägda verksamhetslokalerna i form av skolor, förskolor, sporthallar och bibliotek.

Arbetsbeskrivning

Som lokalstrateg kommer du att ha det övergripande ansvaret för lokalförsörjningsfrågor och för den strategiska lokalplaneringen så att kommunens olika verksamheter erbjuds ändamålsenliga och kostnadseffektiva lokaler.

I tjänsten ingår ett övergripande ansvar för bevakning av lokalbestånd, behov, nyttjande och avveckling av lokaler på såväl kort som lång sikt. Du ansvarar för beslutsunderlag inför politiska beslut kring lokalbehov och du är verksamheternas kontaktperson i hyresrelaterade frågor. Det ingår i lokalstrategens arbetsuppgifter att utveckla lokalförsörjningsprocessen, uppdatera lokalresursplanen och se till att denna omsätts. Du är också ansvarig för avtal och uppföljning av facility management-tjänster och har ansvar för inventariefrågor på övergripande nivå. I uppdraget ingår också att vara kontaktperson för kommunhuset i fastighetsrelaterade frågor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom relevant område, troligen med inriktning mot fastighetsekonomi, samhällsbyggnad eller lantmäteri, alternativt har motsvarande erfarenhet inom området som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av att göra fastighetsekonomiska analyser och bedömningar eller likvärdigt. Du har kunskap om de lagar och förordningar som påverkar lokalfrågor samt kunskap om verksamheternas behov. Du har erfarenhet av arbete med strategiska frågor inom fastighetsbranschen och erfarenhet av projektledning. Byggteknisk erfarenhet samt förhandlingsvana är meriterande. God kunskap och förståelse för verksamheterna inom offentlig förvaltning är viktigt liksom kunskap/erfarenhet av avtal och upphandling.

Som person har du förmåga att tänka strategiskt med ett brett perspektiv på frågor. Du kan se sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser samtidigt som du har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leda till utveckling. Din profil är analytisk och strukturerad med ett stort engagemang för arbetet. Du är kreativ och kan se lösningar på hur ett effektivt lokalutnyttjande kan ske. Arbetet innebär många olika kontaktytor och din förmåga att samarbeta med andra, lyssna och kommunicera på ett konstruktivt och lyhört sätt är viktigt i denna roll. Du är ekonomiskt medveten och sätter kvaliteten högt. Du kan kommunicera väl på svenska både i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: efter överenskommelse
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2020-08-09
Referensnummer: C40259

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Kontaktpersoner

Börje Fennhagen, Fastighetschef
Telefon: 040-425377