Hoppa till innehåll

Specialpedagog till Södervångskolan i Vellinge

Om arbetsplatsen

Södervångskolan ligger i Vellinge tätort, med gröna omgivningar och goda pendlingsmöjligheter. Södervångs verksamheter omfattar förskola, pedagogisk omsorg samt skola F-9 med fritidshemsverksamhet för elever i årskurs F-6. Skolan kännetecknas av ett positivt klimat, här möts du av engagerade, kreativa och professionella kollegor samt härliga barn och ungdomar. På skolan går en del av våra elever i årskurserna 4-9 i musikklass, dit elever från hela kommunen är välkomna att söka.

Detta läsår har vi särskilt fokus på lektionsdesign, ett projekt som leds av våra förstelärare och vårt elevhälsoteam. Vi har också startat upp en skolidrottsförening med stöd från Svenska skolidrottsförbundet. Vi planerar just nu för ett övergripande läsprojekt med ett 1-16 års-perspektiv med uppstart höstterminen 2022.

Vårt arbete utgår från värdegrundsorden glädje, omtanke, mod och trovärdighet.

Arbetsbeskrivning

I dina arbetsuppgifter ingår kartläggningar och viss undervisning, men en viktig del är även att hålla i handledning och utbildningar riktade mot pedagogerna.

Som specialpedagog på Södervång arbetar du utifrån dina kunskaper för att i stort gynna det pedagogiska arbetet i grupp och ger dina kollegor verktyg kring olika lärsituationer. Du är ett konsultativt stöd till arbetslagen och enskilda kollegor och är behjälplig i målsättning och det stödjande arbetet. Du upprätthåller även goda kontakter med våra externa aktörer.

Tillsammans med skolledningen är du delaktig i att driva utvecklingen av verksamhetens kvalitet.

Du kommer att ingå i Södervångskolans elevhälsoteam tillsammans med skolans elevhälsoteam i vilket specialpedagogerna ingår tillsammans med skolledare samt från centrala elevhälsan en kurator, en psykolog (deltid) och en skolsköterska.

Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för att skolans verksamhet har en hög specialpedagogisk

Kvalifikationer

Du är behörig och legitimerad lärare med påbyggnadsutbildning specialpedagog.

Du har stor förståelse för det specialpedagogiska uppdraget och har såväl goda kunskaper och erfarenheter som engagemang för de olika delarna som ingår i rollen; kartläggning och undervisning av elever samt handledning och utbildning av pedagoger.

Du känner dig trygg i styrdokumentens krav på stöd och dokumentation. Du kan göra kvalificerade observationer av undervisning och analytiskt återkoppla och slutsatser till kollegor tydligt och på ett sätt som upplevs som ett stöd i utvecklingsarbetet.

Vi tror att du är en mästare på att bygga goda relationer med såväl elever och vårdnadshavare som skolledning och den personal du behöver samarbeta med mot det gemensamma målet.

Du tillämpar tydliggörande pedagogik i din dagliga praktik. Du har även kunskaper om språkinriktadundervisning och känner till och tillämpar framgångsrika undervisningsmetoder som genrepedagogik och cirkelmodellen.

Du är prestigelös och har lätt för att utforska och ompröva metoder. Du har god analytisk förmåga och strävar hela tiden efter att utveckla dig själv, vilket vi ser som nödvändigt då skolans värld är föränderlig.

Vidare ser vi också att du som söker har en god förmåga att ta ansvar och egna initiativ, både vad det gäller dina egna arbetsuppgifter, men också för sådant som ligger utanför ditt ansvarsområde. Du har lätt för att anpassa dig efter situationen samt efter ändrade förutsättningar och förändringar.

Du har också god vana av och kännedom om att arbeta med relevanta digitala verktyg.

Vi vill att du bidrar med din positiva människosyn, till ett bra samarbete och hög trivsel på arbetsplatsen, för både barn och vuxna!

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2022-08-10
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2022-05-25
Referensnummer: C88288

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi tillämpar löpande urval och vill därför uppmana dig att inkomma med din ansökan så snart som möjligt.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Aneta Hadi, Biträdande rektor
Telefon: 0406354329

Ulf Andersson, Rektor
Telefon: 040425068