Specialpedagog- speciallärare

Om arbetsplatsen

Vellinge kommun med sina ca 36 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se

Vi arbetar efter vår värdegrund: mod, trovärdighet, omtanke och glädje!

Arbetsbeskrivning

Vill du göra skillnad för de elever som behöver en skillnad som mest? Har du erfarenhet av och en vilja att arbeta med elever som av olika anledningar behöver de mest kompetenta i lärarkåren? I så fall tror vi att du är rätt person att tillsammans med oss i den centrala elevhälsan starta Vellinges nya kommunövergripande särskilda undervisningsgrupp. Gruppen kommer att ha plats för ett fåtal elever i behov av intensivt, riktat stöd under en begränsad period. Verksamheten är anpassad efter målgruppens behov och vi söker nu kolleger med lämplig erfarenhet och utbildning. Vi tror att en specialpedagog med ämnesbehörighet och en speciallärare skulle vara en bra kombination.

Förutom samarbetet med ordinarie skola, finns olika stödresurser knutna till verksamheten såsom central och lokal elevhälsa, specialpedagogiskt stöd samt ett NPF-team med psykolog och specialpedagog.

Din uppgift blir att skapa sådana förutsättningar för eleven och ordinarie verksamhet att eleven får möjlighet att återgå till ordinarie undervisningsgrupp. Detta kan ta kortare eller längre tid och innefattar att stressreducera och skapa fungerande rutiner för undervisning. Tillsammans med teamet identifierar och undanröjer du hinder. För att möjliggöra en god återgång till ordinarie skola ger du handledning och formar strategier, för såväl elev som skola och vårdnadshavare. Relationellt arbete är centralt. Du kommer att vara en del av den centrala elevhälsan och ingå i en kompetent grupp med olika professioner. Under elevens placering är du mentor och har kontakt med relevanta instanser och personer.

Kvalifikationer

Arbetet kräver att du har god samarbetsförmåga, initiativrikedom, ett flexibelt förhållningssätt, en positiv elevsyn och att du är bra på att bygga relationer. Du klarar av utmaningar, är aktiv i verksamhetens utveckling och har hög social kompetens. Förutom att du har adekvat utbildning har du eleverna i centrum och ser möjligheter och styrkor hos våra elever för att få dem att lyckas i sitt lärande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Det är ett krav är att du har arbetat med elever inom målgruppen och/eller i särskild undervisningsgrupp. Professionell erfarenhet och utbildning av NPF-problematik är meriterande.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2020-01-15
Referensnummer: C34193

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Stefanie Sennevall, Verksamhetschef elevhälsa
Telefon: 040-425072