Hoppa till innehåll

Sundsgymnasiet söker lärare i historia och engelska

Om arbetsplatsen

Sundsgymnasiet är kommunens gymnasieskola som inrymmer 800 elever fördelade på fem högskoleförberedande gymnasieprogram och IM programmet. Skolan inrymmer också kommunens vuxenutbildning, Vellinge lärcentrum, som är en integrerad del av verksamheten. Lärcentret samexisterar med Sundsgymnasiet och har gemensamma ytor i form av resurscenter, caféer, studieplatser och bibliotek.

Tillsammans skapar vi en trygg och välkomnande studiemiljö där varje individ får vara den man är och ges möjlighet att utvecklas till den man vill bli vilket är skolans vision. På skolan möter du elever med olika intressen och bakgrund. Det som alla har gemensamt är att de är studiemotiverade, har tydliga mål och en välkomnande och öppen inställning till studiekamrater, personal och omvärld.

Det dagliga arbetet på skolan genomsyras av fem viktiga kompetenser för framtiden:

Öppen - Kunnig - Kreativ - Ansvarstagande - Kommunikativ

Dessa är en förutsättning för att våra elever ska utvecklas både kunskapsmässigt och på det personliga planet, och för att vi tillsammans ska nå vår vision. Sundsgymnasiet öppnar dörrarna mot vidare studier, mot resten av världen och banar väg för elevers drömmar om framtiden. Skolan har ett brett utbud av högskoleförberedande program och inriktningar och erbjuder också ett rikt utbud av fördjupningskurser som ger möjlighet att profilera studier efter intresse och målsättning.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en gymnasielärare för undervisning i historia och engelska på teknikprogrammet. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med start i augusti 2022. Vidare blir du även en del av skolans helhet och samarbetar med elever, vårdnadshavare, lärare, skolledning och övrig skolpersonal. Utöver detta har du liksom övriga lärare på skolan uppgifter som bland annat innefattar gymnasiearbete, mentorskap och övriga sedvanliga uppgifter som är kopplade till lärarprofessionen. Du kommer att arbeta i ett arbetslag där undervisningen i stor utsträckning planeras, genomförs och utvärderas gemensamt. Du kommer att vara med och utveckla verksamheten och svara för hög måluppfyllelse och god kvalitet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare för gymnasiet i historia och engelska. Du skall ha lärarlegitimation och vara väl förtrogen med läroplan och styrdokument för gymnasieskolan. Du skall kunna anpassa undervisningen utifrån elevernas förutsättningar och göra eleven delaktig i din planering samt använda digitala hjälpmedel som ett naturligt redskap för att utveckla elevernas lärande. Du är trygg och stabil i din yrkesroll och kommunicerar på ett tydligt och lösningsfokuserat sätt. Du bidrar och förstår din roll i hela skolans utveckling och följer teknikutveckling och är intresserad och har god kännedom av forskning och beprövad erfarenhet av metodik och pedagogik. Tidigare erfarenhet av att arbeta som lärare ser vi som meriterande. Engagerade och skickliga lärare är avgörande för elevernas lärande och en skolas kvalitet. På Sundsgymnasiet lär vi av varandra och delar med oss av kunskaper och erfarenhet. Du som är nyexaminerad lärare har rätt till en mentor under ditt första år, under introduktionsperioden.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2022-08-10
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2022-05-26
Referensnummer: C87448

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Vår förhoppning är att tillsätta tjänsten inom kort och intervjuer och rekrytering kan komma att ske innan dess att sista ansökningsdatum löpt ut. Tveka därför inte att inkomma med din ansökan snarast!

Kontaktpersoner

Josef Holmqvist, Biträdande rektor
Mobiltelefon: 0709-915568

Facklig representant

Rosita Andersson Schouenborg, facklig kontaktperson lärarförbundet
Telefon: 0733852328