Hoppa till innehåll

Rektor till Tångvallaskolan

Om arbetsplatsen

Vi söker en rektor till Tångvallaskolan i vår framstående skolkommun.

Har du idéer och tankar om hur ledarskap, organisation och pedagogik kan smälta ihop för att rusta dagens elever med förmågor som gör dem till välmående individer? Drivs du av att se medarbetare växa i sin professionella roll? Då ska du jobba med oss.

Du kommer att ansvara för Tångvalla förskola med ca 150 barn och Tångvallaskolan med ca 400 elever (F-9). Här finns engagerade och kompetenta pedagoger, ett välfungerande skolbibliotek, en skolrestaurang med fantastisk mat och en välförankrad värdegrund som skapar mycket goda förutsättningar lek, utveckling och lärande.

Arbetsbeskrivning

Ditt nya arbete På Tångvallaskolan är ämnesövergripande arbete en naturlig del av undervisningen och arbetslagen är knutna till en årskurs. Skolans arbetssätt och struktur ökar elevernas nyfikenhet, delaktighet och lust att lära samtidigt som det skapar nära och trygga relationer.

Förskolan och skolan är belägen i en fantastisk miljö med närhet till skog, strand, hav och äng. Skolans hälsoprofil innefattar bland annat utökad idrott, pulsträning, ekologisk och hälsosam mat. Allt för att skapa de bästa förutsättningarna för barn och elever till ett gott lärande och välmående.

På Tångvalla ingår även du i ett arbetslag tillsammans med två biträdande rektorer, en administrativ chef samt en ledningsgrupp med fyra teamledare och en projektsamordnare.

Kvalifikationer

Om dig Vi välkomnar dig till en skola med gott rykte och som en närvarande ledare med engagemang, struktur och humor leder du förskolan och skolan framåt i den föränderliga tillvaron skolan är i. Under senare delen av 2022 kommer Tångvallaskolan flytta till tillfälliga lokaler på Skanörs vångar.

Som rektor för Tångvallaområdet får du en unik möjlighet att vara delaktig i och ansvarig för utformandet av både en ny förskola och skola som planeras stå färdiga 2026. En spännande och utmanande process som påbörjats där du får stora möjligheter att utforma områdets vision och skapa inspirerande och trygga lärmiljöer på Tångvalla 2.0

Genom att vara uppmuntrande, lösningsorienterad, prestigelös och utmanade i ditt ledarskap skapar du förutsättningar för att varje barn, elev och medarbetare ska utvecklas. Skolan och ditt fokus ska vara att varje barn och elev ska nå så långt som möjligt och lämna skolan rustad för att möta en föränderlig framtid som en välmående individ med gott självförtroende. I din roll som rektor har du ett tydligt helhetsansvar gällande verksamhet, personal och ekonomi

Du är en rektor som är nyskapande och kopplar idéer från omvärlden till handling i verksamheten, samtidigt som du är väl förankrad i aktuell forskning.

Du har rektorsutbildning och erfarenhet i första hand som rektor, men även erfarenhet som biträdande rektor är meriterande.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2022-05-22
Referensnummer: C87710

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Välkommen till oss! För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare. Du kommer att ingå i ledningsgruppen tillsammans med utbildningschefen och dina kompetenta rektorskollegor. Du kommer i denna grupp få vara med att bidra till att lyfta skolfrågor som leder till att framtidssäkra skolan i Vellinge kommun. Som rektor i Vellinge har du stort stöd av utbildningsavdelningen, du kommer ha tillgång till en ekonom och stöttning från HR. I Vellinge kommun är vi måna om att erbjuda kompetensutvecklings till våra chefer och samtliga rektorer erbjuds att delta i ett chefsutvecklingsprogram.

Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Anders Grundberg, utbildningschef
Telefon: 040- 42 53 06

Louise Öst, tf biträdande utbildningschef
Telefon: 040-425072