Hoppa till innehåll

Överförmyndarhandläggare

Om arbetsplatsen

Vellinge kommun med sina ca 37 000 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se

Vi arbetar efter vår värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje!

Vellinge kommun erbjuder sina anställda goda kompetensutvecklingsmöjligheter, flexibel arbetstid, en generös friskvård, en trevlig och trygg arbetsmiljö, samt rimlig arbetsbelastning. Här kan du förvänta dig att få arbeta med kvalitativt arbete och arbetsgivaren är positivt inställd till att lyssna till medarbetarnas idéer kring utveckling av arbetet och organisationen. Vi förväntar oss en öppen dialog och vi som arbetsgivare värnar om en god psykosocial arbetsmiljö.

Arbetsbeskrivning

Uppdraget att vara överförmyndarhandläggare innebär såväl handläggning av samtliga på myndigheten förekommande typer av ärenden som visst beslutsfattande på delegation från överförmyndaren.

Arbetsuppgifterna innefattar att under överförmyndaren, och i samarbete med din handläggarkollega, utöva tillsyn över förmyndare, gode män och förvaltare i kommunen.

I uppgifterna ingår att kunna informera om överförmyndarens verksamhet, att utbilda ställföreträdare, att granska inlämnade årsredovisningar och slutredovisningar samt att ta beslut om arvodering. Överförmyndarhandläggaren handlägger ansökningar om olika typer av tillstånd som ställföreträdarna behöver i sina uppdrag. Det åligger även Överförmyndarhandläggaren att utreda eventuella brister som kan förekomma i uppdraget som ställföreträdare. Ytterligare arbetsuppgifter som ingår i uppdraget som Överförmyndarhandläggare är att företräda ärenden i tingsrätt, hantera frågor om arvsrätt, fastighetsförsäljning, placering av tillgångar, registrering av handlingar. I arbetsuppgifterna ingår även sammanställning av statistik till Länsstyrelsen som är verksamhetens tillsynsmyndighet.

Arbetet som Överförmyndarhandläggare innebär kontakter med enskilda, ställföreträdare, anhöriga, myndigheter samt interna och externa samarbetspartners.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning på minst kandidatnivå inom juridik, ekonomi, eller annat område och/eller omfattning som arbetsgivaren bedömer som likvärdigt.

Erfarenhet av ärendehandläggning och särskilt myndighetsutövning, gärna inom en överförmyndarverksamhet är önskvärt.

Som Överförmyndarhandläggare uttrycker du dig välformulerat och tydligt i tal. Försäkrar dig om att mottagaren har uppfattat budskapet korrekt. Du anpassar kommunikationen till situation och mottagare, lyssnar aktivt på andra och ställer frågor för att få förtydliganden.

I skrift uttrycker du dig välformulerat och tydligt. Du skriver språkligt och grammatiskt korrekt och anpassar kommunikationen till situation och målgrupp.

Du förväntas att bidra till myndighetens löpande verksamhetsutveckling och förbättringsarbete.

Trivs du i verksamheter med höga ambitioner och där du som medarbetare bereds möjlighet att aktivt delta i arbetet mot en modern och effektiv Överförmyndarmyndighet i det lilla formatet så är du välkommen med din ansökan

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2022-08-29
Efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2022-06-28
Referensnummer: C91675

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Roger Eriksson, Individ- och familjeomsorgschef
Telefon: 040 42 52 52