Hoppa till innehåll

Biträdande rektor Åk 6 - 9 till Stora Hammars skola

Arbetsbeskrivning

Är du redo för något nytt? Brinner du för att driva det pedagogiska arbetet i en verksamhet, tycker du om att ta ansvar och göra skillnad? Då kan du vara den vi söker till tjänsten som biträdande på Stora Hammars skola!

Vi söker dig som vill vara del av en stor organisationsutveckling samt en gedigen pedagogisk utvecklingsresa där vi tillsammans bygger en skola som står för trygghet, trivsel och kunskap och där vi är övertygade om att elever gör sitt bästa!

Vårt gemensamma mål är att skapa en hållbar och kvalitativ verksamhet där vi tillsammans skapar bästa förutsättningar för så väl våra elevers som våra medarbetares lärande och utveckling.

På Stora Hammars skola vill vi skapa en trygg och stabil organisation där vi har transparanta processer och där vi litar till varandras kompetenser. Här tror vi att de viktigaste förutsättningarna är förtroendeskapande relationer och en tydlig organisationsstruktur.

Vi söker dig som är en trygg och tydlig skolledare som brinner för pedagogisk utveckling! Som biträdande rektor ingår du i en skolledningsgrupp bestående av rektor och två biträdande rektorer. Tillsammans leder och utvecklar vi den pedagogiska verksamheten och driver de övergripande verksamhets- och utvecklingsfrågorna.

Du har verksamhets- och personalansvar för ditt verksamhetsområde. Tillsammans med skolans förstelärare leder skolledarna utvecklingsarbetet och i samråd med teamledarna i ledningsgruppen hanteras organisationsfrågor.

Resultat- och kvalitetsarbetet drivs i en kontinuerlig dialog med medarbetarna. I din roll som pedagogisk ledare arbetar du aktivt med skolans värdegrund och uppsatta mål. Du både stödjer och utmanar pedagogerna i deras arbete för att främja kvalitén på undervisningen och elevernas utveckling.

Tjänsten innefattar lednings-, utvecklings-, uppföljnings- och samverkansansvar. Uppföljning och utvecklingsarbete utgör en betydande del av arbetsuppgifterna och du förväntas aktivt driva utvecklingen framåt inom områdena pedagogik, arbetsmiljö och systematiskt kvalitetsarbete.

Vi erbjuder dig ett omväxlande och meningsfullt jobb med möjlighet att göra skillnad, såväl idag som på lång sikt!

Vi är varandras arbetsmiljö så vi är övertygade om att du har förmågan att sprida glädje och engagemang med stort elevfokus!

Varmt välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer

Pedagogisk högskoleutbildning - Krav Vi söker dig som har en akademisk utbildning med pedagogisk inriktning. Du ska ha erfarenhet av pedagogiskt arbete i grundskola samt från en arbetsledande roll. Har du gått någon form av ledarutbildning och/eller gått rektorsprogrammet är det meriterande.

Rektorsutbildning - Meriterande / Fördel Genomförd eller pågående rektorsutbildning ses som meriterande.

Ledaregenskaper - Meriterande / Fördel Din kunskap om att arbeta med elever i årskurserna 6-9 är gedigen och du är väl förtrogen med de styrdokument, lagar och avtal som reglerar verksamheten.

Som ledare uppfattas du som trygg och du leder, motiverar i det som krävs för att effektivt nå gemensamma mål på ett strukturerat och effektivt sätt. Din förmåga att samarbeta och samverka är god och du är tydlig och transparent i din kommunikation. Som person är du prestigelös och du skapar framgångsrika relationer med vårdnadshavare, elever och medarbetare.

Du är en analytisk person som ser hur olika delar påverkar helheten och har förmåga att utifrån det bygga vidare där det behövs.

För att trivas i uppdraget tror vi att du behöver har förmågan att se möjligheter i förändringar och kunna lösa problem som uppstår på ett sätt som leder arbetet vidare.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2022-01-07
Tjänsten tillträds efter överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-10-29
Referensnummer: C64990

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Diana Roik, Rektor