Hoppa till innehåll

Kanslichef

Om arbetsplatsen

Blir du motiverad av att vidareutveckla en framgångsrik kommuns centrala förvaltning i Sydvästra hörnet av Skåne? Då ska Du läsa vidare om rollen här!

- - - - - - - - - - - - - - Vellinge är en välmående kommun med en välfungerade kommunal verksamhet och en långvarig politisk stabilitet. Vellinge kommun har en central kansli- och nämndserviceorganisation med 9 medarbetare som består av nämndsekreterare, registratorer, arkivarie och som leds av kanslichefen.

Kansliet utgör ett viktigt nav mellan tjänsteorganisation och politik. Verksamheten erbjuder kvalificerat stöd inom det offentligrättsliga området och nämndservice till hela den kommunala organisationen. Kanslichefen ska driva utvecklingsarbetet kring det juridiska stödet, den politiska ärendeberedningen, verksamheten och dess medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Kanslichefens uppdrag är att leda och utveckla kanslifunktionen som ska vara modern, effektiv och hålla både hög servicenivå och kvalitet. Kanslichefens uppgift blir att stärka och utveckla arbetsprocesser och struktur inom kansliet.

Uppdraget omfattar även dokumenthantering, utredningsuppdrag, valnämnd/kansli, det kommunövergripande ansvaret för upphandlingsfrågor samt informationssäkerhet. Kansliet arbetar med kommunalrättslig rådgivning/handläggning, utbildning/lärande, nya digitala lösningar och system, utveckling av struktur, policys och mallar.

Kanslichefen rapporterar till Kommundirektören och ingår i den kommunövergripande ledningsgruppen.

Kvalifikationer

Din Profil För att utveckla kanslifunktionen behöver du ha en god förmåga att få människor med på resan och själv vara en förebild genom ett eget utvecklingsdriv. Du är en coachande ledare, mån om att stötta och utveckla individer för lagets bästa. Du är bra på att delegera och föredrar att ge ramarna och målet, för att låta individen hitta vägen fram själv. När så behövs skapar du struktur och tydlighet. Du har en stark inre motor och en god förmåga att skapa struktur och systematik. Du är bra på att kommunicera, både skriftligt och muntligt. Du fokuserar på att hitta lösningar och har lätt att från ett helhetsperspektiv och se vilka steg som behöver tas. Du är en rejäl och pålitlig person som lyssnar, tar ansvar och utvecklar. Du har en ambition att vara en bra och trygg ledare och vill utveckla dig själv i rollen.

Din bakgrund • Du har erfarenhet från kommunövergripande nämnd-/kommunalrättsligt arbete eller liknande • Kunskap om Offentlig rätt och om LOU. • Ledarerfarenhet är meriterande, men det viktigaste är att du vill utveckla ditt ledarskap och har en potential att bli en bra ledare. • I botten har du troligen en akademisk juridisk examen med kunskaper inom kommunal- och förvaltningsrätt.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2022-09-04
Referensnummer: C93860

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi samarbetar med Mercuri Urval och vi rekryterar löpande, så sänd snarast in din ansökan!

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Ulf Hillstedt, Konsult Mercuri Urval
Telefon: 0725-54 72 42