Hoppa till innehåll

Studie- och yrkesvägledare

Om arbetsplatsen

Att våra elever får en god start i livet är ett av våra viktigast uppdrag som kommun. I Vellinge kommun har vi högt ställda ambitioner och som målsättning att erbjuda en skola i nationell toppklass; en skola med lust att lära och en skola som lär för livet. Läs gärna mer om vår vision på Vellinge.se. Vill du vara med och förverkliga denna vision i rollen som studie- och yrkesvägledare?

Arbetsbeskrivning

Studie- och yrkesvägledningen i Vellinge kommun är samlad i en central organisation med vägledare inom grundskola, gymnasium och vuxenutbildning. Du kommer att ingå i ett team med andra studie- och yrkesvägledare. Tillsammans ansvarar ni för att erbjuda elever inom grundskola, gymnasieskola och vuxenutbildning en högkvalitativ, likvärdig och visionär vägledning som utvecklar elevernas valkompetens, kortsiktigt och långsiktigt. Din placering kommer att vara på Sundsgymnasiet. Som studie- och yrkesvägledare på Sundsgymnasiet bidrar du i samarbete med elevhälsoteam, mentorer och skolledare till att skapa en framtidssäkrad utbildning i toppklass.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är engagerad, kommunikativ, tydlig och har förmågan att skapa och upprätthålla goda relationer med elever, personal och vårdnadshavare. Du ska kunna entusiasmera och stimulera eleverna till att hantera valsituationer och vidga elevernas perspektiv genom att utmana dem i deras föreställningar om framtiden. Du har en drivkraft i att lära och hitta nya vägar framåt. Du arbetar systematiskt med omvärldsbevakning och har erfarenhet av att driva nätverk.

Självklart är du en teamspelare som i samarbete med dina kollegor tar ett gemensamt ansvar för att ge kommunens elever en studie- och yrkesvägledning i toppklass. Som studie- och yrkesvägledare i Vellinge kommun är du lösningsorienterad och bidrar till nya idéer, infallsvinklar och insikter. Du kan snabbt växla perspektiv och ser möjligheter i utveckling.

Vi vill att du har studie- och yrkesvägledarexamen och att du är väl insatt i de styrdokument som finns för vägledningen inom de olika skolformerna. Vidare ser vi att du är strukturerad och kan planera och prioritera dina uppgifter så att du når önskat resultat. Erfarenhet av studie- och yrkesvägledningsarbete inom gymnasie- och vuxenutbildning är meriterande.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2022-12-01
Enligt överenskommelse.
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2022-09-30
Referensnummer: C103257

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Johanna Nordström, Rektor
Telefon: 040-425628