Hoppa till innehåll

Specialpedagog sökes till Stora Hammars skola

Arbetsbeskrivning

Tjänsten är en tillsvidareanställning som specialpedagog på Stora Hammars skola. Stora Hammars skola är en skola med ca 500 elever från Förskoleklass till åk 9 samt tillhörande förskola.

Är du en skicklig och ambitiös specialpedagog som vill vara med och forma vår skola tillsammans med våra elever? Ser du relationerna med våra elever som den viktigaste grunden för framgång?

Nu söker vi dig som vill vara med på vår resa och göra skillnad på riktigt till att skapa en skola dit eleverna söker sig, stannar och utvecklas. Som specialpedagog hos oss arbetar du framförallt för att skapa förutsättningar för tillgänglighet, delaktighet och inkludering för våra elever. Det gör du huvudsakligen genom att: • identifiera och anpassa vilka insatser som ska sättas in för att underlätta inlärningen åt eleverna • i förebyggande syfte identifiera och undanröja hinder i olika lärmiljöer • genomföra pedagogiska kartläggningar/utredningar • arbeta med elever individuellt och/eller i mindre grupp • vara en lagspelare och se till helhet. Du kan också komma att hålla i utbildningar och handleda våra medarbetare. • samarbetar nära dina kollegor och informerar regelbundet skolledningen, och övrig personal på skolan, om utvecklingen och vilka åtgärder du har vidtagit. Du ingår i skolas elevhälsoteam. Vi erbjuder en arbetsplats som är dynamisk med motiverad och engagerad personal, elever med god måluppfyllelse och medvetna vårdnadshavare.

Tillsammans skapar vi varje elevs bästa skola!

Kvalifikationer

Kvalifikationer - 5 Du som söker har en specialpedagogexamen. Du har insikt och kunskap inom skolutveckling och om skolans styrdokument och kan tillämpa dem i ditt dagliga arbete. Du har en förvärvad kunskap och erfarenhet av handledning/fortbildning, elevhälsoarbete och av att arbeta med dokumentation- pedagogiska utredningar, extra anpassningar och särskilt stöd/ åtgärdsprogram. Du har en god didaktisk och pedagogisk förmåga och kan därför även leda och organisera arbetet mot eleven/eleverna för att skapa studiero och en god lärandemiljö under hela dagen.

Utifrån evidensbaserad forskning ser vi att du kan utveckla ditt arbete och vi vill att du är van vid och har kännedom om att arbeta med relevanta digitala verktyg. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med våra elever, deras vårdnadshavare och alla dina kollegor på skolan. Du har mycket goda ledaregenskaper, kompetent i årskurserna vi har och dess kursplaner, flexibel, lösningsfokuserad och arbetar för samarbete och samsyn.

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2022-08-10

Ansökan

Ansök senast: 2022-05-31
Referensnummer: C87918

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Diana Roik, Rektor