Hoppa till innehåll

Fritidspedagog 80%

Om arbetsplatsen

Vellinge kommun med sina ca 36 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se

Vi arbetar efter vår värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje!

Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos oss får du arbeta i en miljö och kultur som utmärker sig av en hög ambition, höga förväntningar och goda arbetsförutsättningar.

Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare som tillgodoser utvecklingsmöjligheter och kompetensbehov, inte minst i form av en stor satsning på kollegialt lärande och gemensamt utvecklingsprogram.

I Vellinge kommun fokuserar vi även på att verka för hållbar utveckling och som ett led i detta satsar vi kraftigt på våra förskole- och skolkök. Som enda kommun i landet är alla våra kommunala skolor och förskolor KRAV-certifierade på nivå två och i ekomatsligan ligger vi i topp.

Arbetsbeskrivning

Nu söker vi på Stora Hammars skola en grundlärare i fritidshem! Du kommer tillhöra vårt arbetslag på fritidshemmet mot åk F-3 och blir en del av ett härligt gäng bestående av kollegor som strävar för varje elevs bästa skola!

På Stora Hammars skola arbetar vi nära varandra i pedagogiska team årskursvis. Teamet är ditt främsta stöd i det dagliga arbetet och pedagogisk personal förväntas bidra till varje barns hela utveckling.

Hos oss ger vi eleverna förutsättningar att växa, utmanas och lyckas genom en planerad verksamhet utifrån elevernas behov, intresse och erfarenheter.

Tillsammans med dina kollegor på fritidshemmet stimulerar du elevernas utveckling och lärande samt erbjuder eleverna en meningsfull fritid. Steg för steg utvecklar ni gemensamt fritidshemsverksamheten.

Du främjar dagligen elevernas fantasi och förmåga att lära tillsammans med andra genom lek, rörelse och skapande genom estetiska uttrycksformer samt med utforskande och praktiska arbetssätt. Du har en förtroendefull samverkan med skolan och bidrar till att eleverna får en kontinuitet i undervisningen.

Du uppmärksammar och stödjer elever i behov av särskilt stöd.

Du är en engagerad och närvarande pedagog med ett tydligt elevfokus.

Är du prestigelös, nyfiken, vill utvecklas i din profession och villig att tänka utanför boxen så är du varmt välkommen att söka tjänsten hos oss.

Kvalifikationer

Utbildning - Krav Legitimation som lärare i fritidshem eller utbildad fritidspedagog

Ytterligare pedagogisk inriktning - Meriterande / Fördel Ytterligare pedagogisk inriktning t.ex. utomhuspedagogik, idrott, estetiskt ämne

Handledarutbildning - Meriterande / Fördel Handledarutbildning för VFU-handledare

Erfarenhet/Kunskap - Meriterande / Fördel Programmering God vana vid att arbeta med dator och iPad Coachning Lågaffektivt bemötande Arbete med elever i behov av särskilt stöd Kunskap i flera språk

Helhetssyn Identifierar hur organisationens delar påverkar varandra. Ser hur händelser utanför organisationen kan komma att påverka den. Ser samband mellan olika system. Agerar utifrån en helhetssyn för organisationens bästa.

Flexibel Du anpassar med lätthet ditt arbetssätt efter ändrade förutsättningar. Agerar prestigelöst i samband med förändringar. Agerar för att främja sin egen utveckling och fortsatta lärande.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid
Tillträde: 2022-01-07
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2021-10-14
Referensnummer: C63771

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Diana Roik, Rektor