Hoppa till innehåll

Socialsekreterare till Arbete och Etablering, Myndighet

Om arbetsplatsen

Vellinge kommun erbjuder sina anställda goda kompetensutvecklingsmöjligheter, flexibel arbetstid, en generös friskvård, en trevlig och trygg arbetsmiljö, samt rimlig arbetsbelastning. Här kan du förvänta dig att få arbeta med kvalitativt arbete och arbetsgivaren är positivt inställd till att lyssna till medarbetarnas idéer kring utveckling av arbetet och organisationen. Vi förväntar oss en öppen dialog och vi som arbetsgivare värnar om en god psykosocial arbetsmiljö.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att arbeta på enheten Arbete och etablering, myndighet inom Individ och familjeomsorgen. Enheten består av nio medarbetare som arbetar med bland annat ekonomiskt bistånd, socialpsykiatri, missbruk, våld i nära relationer, boende och budget- och skuldrådgivning. Arbetsuppgifterna består i huvudsak av att handlägga och utreda ansökningar gällande våld i nära relation, hedersrelaterat våld samt socialpsykiatri. I tjänsten kommer du att arbeta med myndighetsutövning som avser personer över 18 år.

Kvalifikationer

• Socionomexamen eller annan likvärdig utbildning. • Erfarenhet av utredningsarbete med våld i nära relation. • Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. • Kunskaper om myndigheters ansvar och gällande lagstiftning. • Mycket god förmåga att samarbeta. • B-körkort.

Vi söker dig som är flexibel och som ser möjligheter i förändringar. Som person är du trygg i dig själv, som ser möjligheter framför hinder och du har god förmåga att motivera enskilda till en förändring. Du är social och har förmåga att tillföra entusiasm och kan skapa delaktighet och samsyn kring verksamheten. Du är van att ta egna beslut och kan arbeta självständigt. Du är ansvarstagande och förhåller dig till uppsatta mål och förväntningar. Du är van att arbeta i en politiskt styrd organisation och förstår att samverkan är nyckeln till framgång. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande: • Erfarenhet av myndighetsutövning avseende ekonomiskt bistånd. • Erfarenhet av arbete inom socialtjänsten, särskilt inom socialpsykiatri. • Utbildning eller kurs i motiverande samtal och krisstöd, riskbedömningsinstrumenten SARA, SAM, Patriark och FREDA eller tidigare har arbetat i systemet Mina planer.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse, föräldraledighetsvikariat ca. ett år.
Anställningens längd: 6 månader eller längre

Ansökan

Ansök senast: 2021-11-29
Referensnummer: C68027

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Beatrice Hogea, Vik. Enhetschef
Mobiltelefon: 0733555854