Hoppa till innehåll

Enhetschef till St Knut och Aspens vård- och omsorgsboende

Om arbetsplatsen

St Knut och Aspens vård- och omsorgsboende övergick i kommunal regi 16 januari 2023 efter många år i extern regi. St Knut och Aspen ligger i vackra Falsterbo och verksamheten har 99 vårdtagare fördelade på 9 avdelningar inom demens, somatik och korttid. Verksamheten har också en dagverksamhet.

I samband med att Vellinge kommun tog över driften av verksamheten satsade vi på det nära ledarskapet vilket innebär att vi är tre enhetschefer på plats. Nu söker vi enhetschef för demensavdelningarna.

Är du en närvarande ledare med stort fokus på både vårdtagare och personal? Vill du göra skillnad för våra boende? Vill du komma in i ett spännande skede för äldreomsorgen i Vellinge kommun, och dessutom vara med i en tid av utveckling med stor möjlighet att kunna påverka kommunal äldreomsorg? Då är det dig vi söker!

Arbetsbeskrivning

Som enhetschef har du möjlighet att göra skillnad för våra vårdtagare på St Knut och Aspens vård- och omsorgsboende. I uppdraget ingår att leda, utveckla och följa upp verksamheten inom ramen för kvalitet, personalförsörjning, arbetsmiljö och budget. Hos oss är det viktigt att du arbetar verksamhetsnära och att ditt ledarskap präglas av en vilja att tillsammans med dina medarbetare, vårdtagare och kollegor arbeta för att driva verksamheten framåt. Vi arbetar efter visionen "bästa möjliga livskvalité för dig " och eftersträvar hög nöjdhet hos vårdtagare och närstående. Verksamheten ska drivas med en budget i balans och vi hoppas att du tillsammans med oss vill utveckla den kommunala äldreomsorgen och tillföra nya perspektiv och tankemönster.

Som enhetschef för demensavdelningarna ansvarar du för 37 boendeplatser fördelat på 4 avdelningar. I enheten ingår också verksamhetens specialistutbildade demensundersköterska. I arbetsuppgifterna ingår även chef i beredskap var sjunde vecka.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du är legitimerad sjuksköterska eller socionom med minst 3 års erfarenhet av liknande uppdrag inom äldreomsorgen eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer lämpligt. Stor vikt kommer läggas på de personliga egenskaperna i förhållande till ledarskap. Att se helheter i verksamheter är en självklarhet för dig och vårdtagaren kommer alltid i fokus i alla dina beslut och hantering av din enhet.

Du ska självständigt kunna ta ansvar för egna arbetsuppgifter och du tar även ansvar för det gemensamma resultatet och gör det som krävs för att organisationen ska uppnå sina mål. Vi ser gärna att du är lösningsfokuserad samtidigt som det är viktigt för oss att du är transparent i ditt arbete. Ett av de stora uppdragen kommer vara att skapa en god kultur och en känsla av tillhörighet till Vellinge kommun. Att kunna identifiera hur organisationens delar påverkar varandra och händelser utanför organisationen kan komma att påverka verksamheten. Att du agerar utifrån en helhetssyn för organisationens bästa ser vi som en självklarhet. Att arbeta målbaserat, genomföra aktiviteter och arbeta fokuserat för att uppnå ledningens och politikens krav och förväntningar på verksamheten är av stor vikt.

Att planera, organisera och prioritera i ditt arbete på ett effektivt sätt är viktigt i detta uppdrag.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2023-05-01
Rekrytering kommer ske löpande under ansökningstiden. Tillträde efter överenskommelse.
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2023-03-30
Referensnummer: C127337

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Åsa Ek, Verksamhetschef Äldreomsorg
Telefon: 040425044