Hoppa till innehåll

Specialpedagog/-lärare med SvA-kompetens till Södervångskolan

Om arbetsplatsen

Södervångs verksamheter omfattar förskola, pedagogisk omsorg samt skola F-9 med fritidshemsverksamhet för elever i årskurs F-6. Skolan kännetecknas av ett positivt klimat, här möts du av engagerade, kreativa och professionella kollegor samt härliga elever.

Södervångskolan ligger i Vellinge tätort, med gröna omgivningar och goda bussförbindelser.

Våra fokusområden är "studiero", "grundkompetens med specialisering" samt "social kompetens och hälsomedvetenhet". Aktuellt för detta läsår är att vi arbetar med lektionsdesign och tydliggörande pedagogik, ett projekt som leds av våra förstelärare samt vårt elevhälsoteam. Vi håller också på att starta upp en skolidrottsförening, med stöd från Skånska skolidrottsförbundet.

Arbetsbeskrivning

Tjänsten innebär en utökning av skolans elevhälsoteam som idag består av tre specialpedagoger, en speciallärare samt från centrala elevhälsan en kurator, en psykolog (deltid) och en skolsköterska.

I dina arbetsuppgifter ingår såväl kartläggningar som undervisning, men en viktig del är även att hålla i handledning och utbildningar riktade mot pedagogerna.

Ditt arbete kommer delvis att vara riktat mot SvA-elever.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är examinerad specialpedagog alternativt speciallärare. Då du kommer att arbeta delvis med SvA-elever vill vi även att du har kompetens och med fördel behörighet att undervisa i svenska som andraspråk. Vi ser också att du har kunskaper om gällande lagstiftning avseende nyanlända.

Du har stor förståelse för det specialpedagogiska uppdraget och har såväl goda kunskaper som erfarenheter och engagemang för de olika delarna som ingår i rollen; kartläggning och undervisning av elever samt handledning och utbildning av pedagoger.

Du är väl förtrogen med att jobba för differentierad undervisning och lärmiljöer, där användandet av alternativa verktyg och inkluderande lösningar för elever i behov av särskilt stöd är en självklarhet.

Du tillämpar tydliggörande pedagogik i din dagliga praktik. Du har även kunskaper om språkinriktadundervisning och känner till och tillämpar framgångsrika undervisningsmetoder som genrepedagogik och cirkelmodellen.

Du har lätt för att skapa relationer med både elever och de vuxna du behöver samarbeta med mot det gemensamma målet.

Du är prestigelös och har lätt för att utforska och ompröva metoder. Du har god analytisk förmåga och strävar hela tiden efter att utveckla dig själv, vilket är en nödvändighet då skolans värld är föränderlig.

Vidare ser vi också att du som söker har en god förmåga att ta ansvar och egna initiativ, både vad det gäller dina egna arbetsuppgifter, men också för sådant som ligger utanför ditt ansvarsområde. Du har lätt för att anpassa dig efter situationen samt efter ändrade förutsättningar och förändringar.

Du har också god vana av och kännedom om att arbeta med relevanta digitala verktyg.

Du bidrar med din positiva människosyn till ett bra samarbete och hög trivsel på arbetsplatsen, för både barn och vuxna!

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Deltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2021-10-17
Referensnummer: C64116

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi tillämpar löpande urval och vill därför uppmana dig att inkomma med din ansökan så snart som möjligt.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Aneta Hadi, Biträdande rektor
Telefon: 040-635 43 29