Energi- och klimatstrateg

Arbetsbeskrivning

Uppdraget innebär att du tillsammans med kommunens verksamheter utvecklar, föreslår, kommunicerar och implementerar strategier inom ramen för Vellinges hållbarhetsprogram. Du initierar och driver hållbarhetsarbete i kommunens olika verksamheter på såväl strategisk som operativ nivå. Du behöver vara drivande i att organisera och genomföra det strategiska hållbarhetsarbetet. Här ingår exempelvis att arbeta med Agenda 2030 och nationella och lokala miljömål.

Du bidrar till en effektiviserad energianvändning inom kommunens verksamheter bland annat genom att utbilda personal, genomföra utredningar och analyser. En viktig del är också att utveckla kommunens laddinfrastruktur.

Du kommer att arbeta med uppdraget att samordna och leda kommunens arbete med energi- och klimat, bland annat genom Vellinges energi- och klimatprogram. Du kommer även vara sakkunnig och omvärldsbevaka inom energi- och klimatområdet och även svara på remisser inom området.

Den andra delen i uppdraget innebär att vara kommunens energi- och klimatrådgivare. Rollen innebär att arbeta systematiskt med energi- och klimatrådgivning till privatpersoner, företag, organisationer m.fl.

I tjänsten ingår mycket kontakter internt såväl som externt. Kommunikation, samverkan och informationsspridning är viktiga delar i arbetet både inom den strategiska delen av tjänsten och den rådgivande.

Kvalifikationer

Du som söker har högskoleutbildning inom relevant område, exempelvis Miljövetenskap

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2020-04-03
Referensnummer: C36146

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Kontaktpersoner

Aida Zubic Prag, För frågor om innehållet i tjänsten ring
Telefon: 040-42 51 64

Anna Möller, Samhällsbyggnadschef
Telefon: 040-42 52 99

Facklig representant

Maja Jonholm, Facklig företrädare Naturvetarna