Hoppa till innehåll

Herrestorpskolan söker socialpedagog

Om arbetsplatsen

Vellinge kommun med sina ca 36 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se

Vi arbetar efter vår värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje!

Utbildningsavdelningen ansvarar för ett Lärcenter med vuxenutbildningen i Vellinge kommun. Det grundläggande synsättet, som genomsyrar både organisationen och målen för verksamheten, är att lärande är en livslång process som startar i tidig ålder. Det innebär att du blir en viktig del i barnens utveckling och lärande och får följa med i utvecklingen.

Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos oss får du arbeta i en miljö och kultur som utmärker sig av en hög ambition, höga förväntningar och goda arbetsförutsättningar.

Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare som tillgodoser utvecklingsmöjligheter och kompetensbehov, inte minst i form av en stor satsning på kollegialt lärande och gemensamt utvecklingsprogram.

I Vellinge kommun fokuserar vi även på att verka för hållbar utveckling och som ett led i detta satsar vi kraftigt på våra förskole- och skolkök. Som enda kommun i landet är alla våra kommunala skolor och förskolor KRAV-certifierade på nivå två och i ekomatsligan ligger vi i topp.

Herrestorpskolan är Qualis-certifierad och ligger i ett populärt område i norra delen av Vellinge tätort. Buss till och från Malmö går 3-4 gånger i timmen. Skolan byggdes under 2017-18 ut till en två parallellig F-9 skola. Under hösten flyttade vi in i våra nya fina lokaler. Som NO-lärare har du tillgång till våra två nya specialutrustade salar.

I Vellinge kommun fokuserar vi på att verka för hållbar utveckling och på Herrestorp är vi KRAV-certifierade med mer än 90% ekologiska livsmedel.

Arbetsbeskrivning

Nu söker vi på Herrestorpskolan en engagerad socialpedagog! Att arbeta som socialpedagog på Herrestorpskolan innebär att vara en del av skolans arbete med att skapa inkluderande lärmiljöer, ett arbete som bedrivs utifrån organisations-, grupp- och individperspektiv. Du arbetar på uppdrag av rektor och har därtill ett nära samarbete med elever, pedagoger och vårdnadshavare. Du är även en viktig del i vårt elevhälsoteam.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna består i att hjälpa elever att lyckas i skolan; både i de sociala sammanhangen och i undervisningssituationer samt att stödja medarbetare i inkluderingsarbetet. En annan viktig del i arbetsuppgifterna består i att tillsammans med skolans övriga personal ansvara för skolans trygghetsarbete genom att anordna elevsociala aktiviteter, som till exempel rastaktiviteter och andra gruppstärkande aktiviteter. Viktiga ledord att ta med sig i arbetet är bemötande, kommunikation, relation, acceptans för olikheter, kunskap, flexibilitet, delaktighet och trygghet.

Kvalifikationer

Vi söker en person med väl utvecklad förmåga att skapa goda och hållbara relationer. Som person ska du ha en god initiativförmåga och ett eget driv, kunna arbeta självständigt och samtidigt med andra. Du behöver vara trygg i dig själv och kunna arbeta med elever enskilt, mindre grupp och i klass. Du är en kommunikativ, coachande och positiv person som har lätt för att samarbeta med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du ska brinna för att skapa en trygg skola! En viss del av mod och personlig mognad krävs för att framgångsrikt kunna leda samtal kring svåra frågor med elever och deras vårdnadshavare.

Vi söker dig som är utbildad socialpedagog eller har motsvarande pedagogisk utbildning. Du känner till hur grundskolan fungerar och har fokus på att arbeta utifrån elevers olika behov. Stor vikt läggs på personlig lämplighet där flexibilitet, lösningsfokuserad och god social kompetens är viktiga förutsättningar för att lyckas med uppdraget.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2021-01-07
Tillträde vid terminsstart -21
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2020-11-26
Referensnummer: C43768

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Kontaktpersoner

Carin Davidsson, Rektor
Telefon: 040-425020

Per Blomgren, Biträdande rektor
Telefon: 040-425514