Hoppa till innehåll

Herrestorpskolan söker förstelärare Ma/NO åk 7-9

Om arbetsplatsen

Vellinge kommun med sina ca 36 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se

Vi arbetar efter vår värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje!

Utbildningsavdelningen ansvarar för ett Lärcenter med vuxenutbildningen i Vellinge kommun. Det grundläggande synsättet, som genomsyrar både organisationen och målen för verksamheten, är att lärande är en livslång process som startar i tidig ålder. Det innebär att du blir en viktig del i barnens utveckling och lärande och får följa med i utvecklingen.

Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos oss får du arbeta i en miljö och kultur som utmärker sig av en hög ambition, höga förväntningar och goda arbetsförutsättningar.

Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare som tillgodoser utvecklingsmöjligheter och kompetensbehov, inte minst i form av en stor satsning på kollegialt lärande och gemensamt utvecklingsprogram.

I Vellinge kommun fokuserar vi även på att verka för hållbar utveckling och som ett led i detta satsar vi kraftigt på våra förskole- och skolkök. Som enda kommun i landet är alla våra kommunala skolor och förskolor KRAV-certifierade på nivå två och i ekomatsligan ligger vi i topp.

Herrestorpskolan är Qualis-certifierad och ligger i ett populärt område i norra delen av Vellinge tätort. Buss till och från Malmö går 3-4 gånger i timmen. Skolan byggdes under 2017-18 ut till en tvåparallellig F-9 skola och hösten 2019 invigdes vår nya sporthall.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en legitimerad grundskollärare för ett försteläraruppdrag på Herrestorpskolan, Vellinge kommun. Du är behörig att undervisa i matematik och NO (teknik) för årskurs 7-9 och har en bred erfarenhet av läraryrket och stort engagemang gällande skolutveckling och elevers lärande.

Som förstelärare hos oss på Herrestorpskolan är ditt huvuduppdrag undervisning och mentorskap för elever i årskurs 7-9. Du driver även ett utvecklingsarbete på skolan samt har ett ansvar, tillsammans med övriga förstelärare, i kommunens övergripande arbete. Vi söker dig som tillsammans med kollegor och skolledning vill utveckla vår verksamhet till den bästa för våra elever!

Du är en trygg och tydlig ledare i klassrummet med förmågan att skapa en lärandemiljö där varje elev kan utvecklas optimalt. Som lärare hos oss bedriver du ett arbete som sätter elevens lärande i centrum.

Du är en engagerad lärare som kan inspirera och motivera eleverna i deras kunskapsutveckling. Du har positiva förväntningar på eleverna och har förmåga att kommunicera dessa i en motiverande anda. Du utgår från elevernas perspektiv när du tillsammans med övrig personal och ledning organiserar, driver och utvecklar skolan.

Du har lätt för att samverka och du har god kommunikation - dina elever vet vad de kan, vart de ska och hur de ska ta sig dit. Som lärare på Herrestorpskolan ingår du i ett lärteam där du tillsammans med kollegor ansvarar för mentorskap i en årskurs.

På Herrestorpskolan arbetar legitimerade lärare och du har kollegor med behörighet i både matematik, NO-ämnen och teknik. Tillsammans arbetar ni för att ge våra elever de bästa förutsättningarna till en god måluppfyllelse.

Kvalifikationer

Legitimerad grundskollärare med behörighet att undervisa i matematik och NO (teknik).

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2023-03-21
Tillträde efter överenskommelse
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2023-02-02
Referensnummer: C121608

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Per Blomgren, Biträdande rektor
Telefon: 040-425514

Carin Davidsson, Rektor
Telefon: 040-425020