Socialsekreterare

Om arbetsplatsen

Vellinge kommun med sina ca 36 700 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se

Vi arbetar efter vår värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje!

Barn och Familj myndighet är en del av Individ och Familjeomsorgen. Höga krav ställs på medarbetaren då arbetet ska bedrivas rättssäkert och effektivt. Vi utgår från evidensbaserad praktik. Som verksamhet prioriterar vi extern handledning och kontinuerlig kompetens utveckling.

Barn och familj myndighet består av tjugo medarbetare. Vi är en verksamhetschef, två 1:e socialsekreterare, socialsekreterare, familjehemssekreterare och barnets socialsekreterare.

Arbetsbeskrivning

Som socialsekreterare på Barn och Familj Myndighet utreder du inkomna ansökningar och anmälningar gällande barn och unga 0-18 år.Du ger förslag till beslut och fattar beslut om insats enligt gällande delegationsordning. Du ansvarar för att följa upp insatsen. Tillsammans med engagerade och kunniga kolleger kommer du att på olika sätt verka för att barnet är delaktigt i utredning, beslut och insats. Du kommer att verka för att resurser hos familjen frigörs och visa tillit till familjens egna lösningar. Att engagera Familjens sociala nätverk prioriteras för att möjliggöra ett långsiktigt skydd för barnet. Med ditt positiva förhållningssätt och förmåga att se lösningar framför hinder kommer du tillsammans med dina kolleger erbjuda medborgarna ett gott bemötande och möjlighet till förändring. För att ha möjlighet att se till helheten både gällande medborgare och organisation samarbetar och samverkar du såväl internt som externt. Barn och Familj myndighet präglas av att medarbetarna vill utveckla sitt arbete och bidra till att utveckla verksamheten. Man hjälper varandra och det är viktigt att även du på detta sätt är en god kollega.

Kvalifikationer

Du är socionom och har erfarenhet av myndighetsutövning inom området barn och unga. Detta innebär att du handlägger på ett ändamålsenligt, rättssäkert och effektivt sätt. Du har goda kunskaper i gällande lagstiftning och erfarenhet av BBIC. Tjänsten kräver god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift.

B-körkort krävs för tjänsten

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: enligt överenskommelse
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2020-03-27
Referensnummer: C36226

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Kontaktpersoner

Eva Lundahl, Verksamhetschef
Mobiltelefon: 0709-915269
Telefon: 040-42 42 69