Hoppa till innehåll

Fritidspedagog till Skanör skola

Om arbetsplatsen

Skanörs fritidshem, skola, förskola samt Skanörsgården bildar tillsammans Skanörs rektorsområde. En verksamhet som sträcker sig från ett års ålder upp till 16 år. Verksamheterna är fördelade på tre enheter, med en kort promenad mellan de olika byggnaderna. Vi är totalt ca 550 barn och drygt 100 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Tillsammans med dina kollegor på fritidshemmet stimulerar du elevernas utveckling och lärande samt erbjuder eleverna en meningsfull fritid.

Du främjar dagligen elevernas fantasi och förmåga att lära tillsammans med andra genom lek, rörelse och skapande genom estetiska uttrycksformer samt med utforskande och praktiska arbetssätt. Du har en förtroendefull samverkan med skolan och bidrar till att eleverna får en kontinuitet i undervisningen.

Uppmärksamma och stödja elever i behov av särskilt stöd.

Kvalifikationer

Utbildning - Krav Legitimation som lärare i fritidshem eller utbildad fritidspedagog

Ytterligare pedagogisk inriktning - Meriterande / Fördel Ytterligare pedagogisk inriktning t.ex. utomhuspedagogik, idrott, estetiskt ämne

Handledarutbildning - Meriterande / Fördel Handledarutbildning för VFU-handledare

Erfarenhet/Kunskap - Meriterande / Fördel Programmering God vana vid att arbeta med dator och iPad Coachning Lågaffektivt bemötande Arbete med elever i behov av särskilt stöd Kunskap i flera språk

Helhetssyn - 1 Identifierar hur organisationens delar påverkar varandra. Ser hur händelser utanför organisationen kan komma att påverka den. Ser samband mellan olika system. Agerar utifrån en helhetssyn för organisationens bästa.

Kommunikativ (muntlig) - 2 Uttrycker sig välformulerat och tydligt i tal. Försäkrar sig om att mottagaren har uppfattat budskapet korrekt. Anpassar kommunikationen till situation och mottagare. Lyssnar aktivt på andra och ställer frågor för att få förtydliganden. Använder tonläge och kroppsspråk för att förstärka budskapet.

Självgående - 3 Kan arbeta utan i förväg fastställda rutiner eller vägledning. Identifierar och genomför aktiviteter som leder i målets riktning. Styr självständigt sitt arbete vad gäller att prestera resultat och välja arbetsmetod. Fattar nödvändiga beslut inom sitt ansvarsområde.

Flexibel - 4 Anpassar med lätthet sitt arbetssätt efter ändrade förutsättningar. Agerar prestigelöst i samband med förändringar. Agerar för att främja sin egen utveckling och fortsatta lärande.

Stresstålig - 5 Prioriterar och fokuserar på de för stunden viktigaste arbetsuppgifterna även vid hög arbetsbelastning. Behåller sitt lugn oavsett omständigheter.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid / deltid
Tillträde: 2020-11-01
Efter överenskommelse
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2020-10-06
Referensnummer: C41920

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

100 % anställning förutsätter att du kan undervisa i minst ett ämne i grundskolan. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet i vår strävan att skapa ett optimalt team på fritidshemmet.

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Annica Olson Westerlind, Rektor
Telefon: 040-425530