Hoppa till innehåll

LSS-handläggare

Arbetsbeskrivning

Myndighet Vård och omsorg söker en engagerad LSS-handläggare.

Som LSS-handläggare i Vellinge kommun kommer du att arbeta i ett team bestående av ytterligare två LSS-handläggare. Du kommer att arbeta med att utreda, bedöma och fatta beslut om samtliga insatser enligt LSS.

Yrket som LSS-handläggare innebär möten med olika människor och därför ställs det krav på en social förmåga, att vara lyhörd, lösningsorienterad och intresserad av att skapa bra möten. Du gillar att möta människor, har en positiv grundsyn och en god samarbetsförmåga med en egen drivkraft. Arbetet utgår från ett helhetsperspektiv kring den enskilde och med dennes behov i centrum, vilket ofta sker i samarbete med anhöriga, vårdgivare, hälso- och sjukvård, andra myndigheter och samarbetsparter.

I mötet med brukarna och deras närstående är ett värdigt bemötande och ett varmt intresse för arbete med människor mycket viktigt. Arbetet ställer höga krav på självständighet, ett strukturerat arbetssätt, flexibilitet, ansvarskännande och god förmåga att kommunicera på ett tydligt och förtroendefullt sätt, såväl i tal som i skrift.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen, examen från sociala omsorgsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser med fördel att du arbetat några år med myndighetsutövning inom LSS. Du har goda kunskaper inom rådande lagstiftning och rättspraxis för området. Det är önskvärt om du har erfarenhet av IBIC. Du gillar att vara aktiv i diskussioner på arbetet och du tar ett gemensamt ansvar för arbetsgruppens uppgifter, utvecklingsarbete och arbetsmiljö.

Goda IT-kunskaper är önskvärt och erfarenhet av att arbeta i verksamhetssystemen Procapita och Lifecare är meriterande.

Förutom den formella kompetensen kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Körkort B är ett krav.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2020-09-14
Vi tillämpar löpande rekrytering, så du är välkommen med din ansökan snarast möjligt.
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2020-07-16
Referensnummer: C40090

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Pernilla Lindeberg, Enhetschef
Telefon: 040-6354328