Hoppa till innehåll

Bygglovhandläggare

Om arbetsplatsen

Vellinge kommun med sina 36 800 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Här är det nära till naturen och en stor arbetsmarknad i närområdet. Vi kan skryta med några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se. I vårt arbete vägleds vi av vår gemensamma värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje. Så vill du bidra till Vellinges samhällsutveckling? Är du byggtekniskt kunnig, föredrar god arkitektur och tycker att myndighetsrollen är spännande? Då kan detta vara en tjänst för dig!

Arbetsbeskrivning

Nu förstärker vi vårt team. Bygglovenheten i Vellinge söker efter en bygglovhandläggare. Vi erbjuder ett kreativt och omväxlande arbete med ett gott samarbetsklimat och höga ambitioner på god och rättssäker service. Vi arbetar aktivt med löpande förbättringsarbete för att vara en modern och effektiv förvaltning. Som ett led i förbättringsarbetet genomför vi just nu ett antal projekt med digitalisering av vårt arbetsflöde. Som bygglovshandläggare handlägger du bygg-, mark- och rivningslov. Du arbetar i team men tjänsten kräver även självständigt arbete i form av granskning av lovansökningar samt beslut om lov enligt nämndens delegeringsordning. Du kommer att ge råd och information till kunder och allmänhet och arbeta i nära samarbete med vårabyggnadsinspektörer och byggadministratörer. Även andra arbetsuppgifter inom ramen för nämndens ansvarsområde kan också förekomma.

Kvalifikationer

Du är utbildad bygglovhandläggare, arkitekt eller har annan utbildning inom samhällsbyggnadsområdet, som vi bedömer som likvärdig. Du har dessutom kännedom om plan- och bygglagstiftningen och bygglovsprocessens olika delar. Det är meriterande om du har erfarenhet av myndighetsutövning och de kommunala ärendehanteringsprogrammen.

För att passa för denna tjänst krävs att du är en teamspelare och har ett kundfokus med hög servicekänsla. I det dagliga arbetet kommer du att ha kontakt med våra kunder i möten och fältbesök. Du behöver gilla att arbeta strukturerat och systematiskt och ha förmåga att se samband och utvecklingspotential i arbetssättet och ha lätt för att samarbeta med dina kollegor. Du förväntas delta aktivt i arbetet med att utveckla processer och rutiner för att optimera verksamheten på enheten och avdelningen.

I tjänsten ingår externa besök varför du behöver ha körkort för personbil.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Anställningens längd: 6 månader eller längre

Ansökan

Ansök senast: 2021-03-03
Referensnummer: C49462

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Mentor Demjaha, Plan- och bygglovschef
Telefon: 0709-915015