Hoppa till innehåll

Timvikarie till Boendestödet i Vellinge kommun

Om arbetsplatsen

Boendestödet utgår från Perstorpsgatan i Vellinge och har hela Vellinge kommun som upptagningsområde.

Arbetsbeskrivning

Som boendestödjare stödjer du personer med olika psykiska funktionsvariationer och med missbruksproblematik i att bryta isolering, få struktur i vardagen och öka deras självständighet och livskvalité. Du ska vara ett stöd till den enskilde att klara vardagen. Som boendestödjare arbetar du med att engagera och motivera den enskilde till att medverka, exempelvis genom att tillsammans med den enskilde planera och genomföra vardagssysslor. Vidare hjälper du den enskilde att få kontakt med andra servicegivare, vid behov följer personen till aktiviteter. Arbetet består till stor del av motiverande samtal kring förändring, färdighetsträning och återfallsprevention. Arbetet består även av dokumentation.

Kvalifikationer

Erfarenhet/kunskap - Krav Socialt arbete

Erfarenhet/kunskap - Krav Arbetat med människor med psykisk funktionsvariation och missbruksproblematik

Utbildning - Meriterande / Fördel Socionom, behandlingspedagog el likvärdig utbildning. ESL MI DBT Lågaffektivt bemötade

Erfarenhet/kunskap - Meriterande / Fördel Kunskap om beroendeproblematik Tydlig och pedagogisk

Kommunikativ (muntlig) - 1 Uttrycker sig välformulerat och tydligt i tal. Försäkrar sig om att mottagaren har uppfattat budskapet korrekt. Anpassar kommunikationen till situation och mottagare. Lyssnar aktivt på andra och ställer frågor för att få förtydliganden. Använder tonläge och kroppsspråk för att förstärka budskapet.

Självgående - 2 Kan arbeta utan i förväg fastställda rutiner eller vägledning. Identifierar och genomför aktiviteter som leder i målets riktning. Styr självständigt sitt arbete vad gäller att prestera resultat och välja arbetsmetod. Fattar nödvändiga beslut inom sitt ansvarsområde.

Helhetssyn - 3 Identifierar hur organisationens delar påverkar varandra. Ser hur händelser utanför organisationen kan komma att påverka den. Ser samband mellan olika system. Agerar utifrån en helhetssyn för organisationens bästa.

Stresstålig - 4 Prioriterar och fokuserar på de för stunden viktigaste arbetsuppgifterna även vid hög arbetsbelastning. Behåller sitt lugn oavsett omständigheter.

Flexibel - 5 Anpassar med lätthet sitt arbetssätt efter ändrade förutsättningar. Agerar prestigelöst i samband med förändringar. Agerar för att främja sin egen utveckling och fortsatta lärande.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Timavlönad
Tillträde: Tillträde omgående. Vi tillämpar löpande urval fram till slutdatum för ansökan.
Anställningens längd: 3-6 månader

Ansökan

Ansök senast: 2022-11-28
Referensnummer: C111411

Sök jobbet här

Antal tjänster

2

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Vivi Andersson, Enhetschef LSS Serviceboende/socialpsykiatri
Mobiltelefon: 0709915696
Telefon: 040-425696