Avgift- och boendeadministratör

Arbetsbeskrivning

Myndighet Vård och omsorg i Vellinge kommun söker en administratör med ansvar för kommunens avgifter inom Vård och omsorg samt boendesamordning. Uppdraget innebär att du kommer att ansvara för beräkning av avgifter utifrån gällande regler med utgångspunkt i Socialtjänstlagen kap 8. Denna uppgift är ett myndighetsbeslut och innefattar att utreda, beräkna avgifter samt ta beslut om avgiftens storlek. Du ger bra service till den enskilde/dennes företrädare genom att t. ex. vara behjälplig med information kring avgifter och vid eventuell överklagan av beslut. Du ansvarar för debitering, svarar på frågor och rättar felaktiga fakturor. Du är delaktig i framtagandet av informationsmaterial om avgifter och att upprätta rutiner.

Rollen som boendesamordnare innebär att i nära samarbete med enhetens biståndshandläggare fördela och administrera Vård och omsorgsboende för de som blivit beviljade denna insats.

Även andra administrativa arbetsuppgifter kan ingå i rollen.

I din roll som administratör på Myndighet Vård och omsorg ingår du i team med biståndshandläggare och arbetar i nära samarbete med tydligt brukarfokus. Du kommer även att ha ett nära samarbete med våra olika vårdleverantörer. Enheten är inne i en utvecklingsfas där vi arbetar för att framtidssäkra välfärden. Vi ser över olika processer där ett av målen är att förenkla och automatisera arbetssätt där det är möjligt. Du kommer att vara delaktig i detta arbete och kommer att ha stor möjlighet att påverka enhetens framtida arbetssätt.

Kvalifikationer

Kvalifikationer - Krav Vi söker dig som har gymnasial utbildning inom administration/ekonomi eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för arbetsuppgifterna. Kunskaper om Socialtjänstlagen och Förvaltningslagen är meriterande.

Du har hög grad av självständighet, god förmåga att planera, strukturera och planera ditt arbete. Det krävs att du har mycket goda kunskaper i det svenska språket och kan uttrycka dig i både tal och skrift. Goda datorkunskaper och erfarenhet av att arbeta i Procapita och LifeCare. Du är positiv, har en god social förmåga, ett professionellt bemötande och har lätt att samarbeta med andra samt drivs av att ge bra service. Du är en nyfiken och nytänkande person som gärna vill utveckla arbetet och själv utvecklas, i syfte att vi tillsammans ska bli ännu bättre för våra kommuninvånare.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2020-08-03
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2020-06-08
Referensnummer: C38817

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Vi tillämpar löpande rekrytering, så du är välkommen med din ansökan snarast möjligt.

Kontaktpersoner

Pernilla Lindeberg, Enhetschef
Telefon: 040-6354328