Hoppa till innehåll

Vi söker Socialpedagog årskurs 6-9 till Sandeplanskolan

Om arbetsplatsen

Sandeplanskolan är en F-9 skola med ca 550 elever och drygt 70 anställda. Skolan består av två byggnader i A-huset finns årskurs 4-9 och i B-huset finns årskurs F-3 samt fritids. Varje årskursteam summerar upp till ett arbetslag för F-3, årskurs 4-6 samt 7-9. Organisationsstrukturen innefattar en rektor och två biträdande rektorer (F-5 och 6-9) samt en administrativ chef.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill arbeta med elever som behöver extra stöd och hjälp i sin inlärning för elever i årskurs 6-9 samt fritids. Som Socialpedagog har du metoder och idéer för barn som av olika anledningar har svårigheter i skolarbetet. Genom coachande samtal ska du medvetandegöra elever om sin studiesituation, hjälpa eleverna att sätta mål, stödja, motivera och ge feedback för att nå målen.

Du kommer vara placerad i skolans nav som är en anpassad arbetsplats för elever som är i behov av särskilt stöd. Du fungerar som ett språkrör mellan eleven och dess omgivning, agerar tolkande i situationer så barnet utvecklar en förståelse och självständighet. Samtidigt delger du omgivningen elevens perspektiv genom att vara inlyssnande, så behoven till högre utsträckning tillgodoses.

Du kommer vara en del av skolans elevhälsoteam och ha ett tätt samarbete med dessa. Arbetet är till hög grad individinriktat, hela barnet hela dagen. Arbete på skolans fritidshem ingår också.

Kvalifikationer

Formell kompetens: Tvååring utbildning som Socialpedagog eller Psykiatrisk omvårdnad alternativt likvärdig utbildning.

Personlig lämplighet: Vi söker dig med erfarenhet av arbete med elever med neuropsykiatriska funktionsvariationer. Du arbetar strukturerat och kvalitetsmedvetet. Du är flexibel, trygg, lugn, positiv och har fokus på lösningar. För dig är det en självklarhet med ett lågaffektivt arbetssätt. Erfarenhet av att ha arbetat i SU-grupp är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2022-08-10
Eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2022-07-07
Referensnummer: C93747

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Damir Becirovic, Biträdande rektor
Telefon: 040-6354720