LSS-handläggare

Arbetsbeskrivning

Som LSS-handläggare i Vellinge kommun kommer du att arbeta i ett team bestående av ytterligare två LSS-handläggare. Du kommer att arbeta med att utreda, bedöma, fatta beslut och följa upp insatser enligt LSS. Arbetet utgår från ett helhetsperspektiv kring den enskilde och med dennes behov i centrum, vilket ofta sker i samarbete med anhöriga, vårdgivare, hälso- och sjukvård, andra myndigheter och samarbetsparter. Du kommer även att vara delaktig i utvecklingsarbetet inom verksamheten.

Yrket som LSS-handläggare innebär möten med olika människor och därför ställs det krav på en social förmåga, att vara lyhörd, lösningsorienterad och intresserad av att skapa bra möten. Du gillar att möta människor, har en positiv grundsyn och en god samarbetsförmåga med en egen drivkraft. För att lyckas med det behövs förmåga att skapa tydlighet och förtroende. I mötet med brukarna och deras närstående är ett värdigt bemötande och ett varmt intresse för arbete med människor mycket viktigt. Arbetet ställer vidare krav på självständighet, ett strukturerat arbetssätt, flexibilitet och ansvarskännande och god förmåga att kommunicera på ett tydligt och förtroendefullt sätt, såväl i tal som i skrift. Förutom den formella kompetensen kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer

Utbildning - Krav Vi söker dig som har socionomexamen, examen från sociala omsorgsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Kunskap - Krav Goda kunskaper om rådande lagstiftning och rättspraxis inom området samt erfarenhet av myndighetsutövning inom LSS.

Kunskap - Meriterande / Fördel Det är önskvärt om du har erfarenhet inom IBIC. God IT-kunskaper är önskvärt. Fördel med erfarenhet av att arbeta inom verksamhetssytemen Procapita och Lifecare.

Körkort B är ett krav.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Deltid
Tillträde: Snarast
Slutdatum: 2020-12-31
Anställningens längd: 6 månader eller längre

Ansökan

Ansök senast: 2020-03-05
Referensnummer: C35559

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Pernilla Lindeberg, Enhetschef
Telefon: 040-6354328