Hoppa till innehåll

Socialsekreterare

Om arbetsplatsen

Nu söker vi en socialsekreterare/utredare för en tillsvidareanställning. Verksamheten Barn och Familj Myndighet består av 18 medarbetare indelat i tre grupper. Mottag, Utredning och Barn i samhällsvård. Respektive grupp har var sin förste socialsekreterare och övergripande ansvar ligger hos verksamhetschefen. Tjänsten består av att främst arbeta med utredningar men som socialsekreterare i verksamheten ska du även vara öppen för att arbeta med mottagningsarbete samt barn i samhällsvård.

Inom verksamheten Barn och Familj myndighet förhandsbedömer och utreder vi enskildas behov av insatser från socialtjänsten, enligt SoL och LVU. Vi följer upp beviljade insatser, rekryterar, utreder och handleder familjehem. Vi utreder enligt BBIC med stöd av Signs of Safety

Arbetsbeskrivning

Som utredande socialsekreterare hos oss är det viktigt att du tillsammans med arbetsgruppen skapar engagemang och delaktighet, samt arbetar för att nå gemensamma mål. Vi arbetar med att utreda vilket behov av stöd som barn, ungdomar och föräldrar kan behöva från socialtjänsten. Förutom att utreda följer vi upp insatser som beviljas under utredningstiden. Vi förväntar oss att du arbetar med hög grad av självständighet och har en god samarbetsförmåga. Vi använder verksamhetssystemet Life Care. Du erbjuds ett arbete i en utvecklingsinriktad organisation med ambitiösa och engagerade medarbetare. Vi ser kompetensutveckling som en naturlig del av arbetet.

Kvalifikationer

Utbildningskrav: Socionomexamen. Vi söker dig som har mångårig erfarenhet av myndighetsutövning inom barn och familj. Du ska vara väl förtrogen med lagstiftning och regelverk inom socialtjänsten samt hålla dig uppdaterad kring förändringar i aktuell lagstiftning. Arbetsuppgifterna kräver god organisatorisk och administrativ förmåga och du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och söker dig som har ett stort engagemang i att kvalitetsutveckla och fördjupa utredningsarbete avseende barn/ungdomar och deras familjer.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2022-12-02
Referensnummer: C111816

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Nancy Diaz Afzali , Verksamhetschef
Telefon: 0406354221

Facklig representant

Johanna Waldemarsson , Familjerättssekreterare
Telefon: 040-52 41 12