Hoppa till innehåll

Kommunikatör

Om arbetsplatsen

Vill du vara med och bygga upp en ny kommunikationsenhet? Vill du vara med och utveckla det kommunikativa arbetet i en av Sveriges mest digitala kommuner? Vi är just nu i uppbyggnadsfasen av en kommunikationsenhet som kommer att bestå av tre kommunikatörer och en kommunikationschef. Enheten består också av vår avdelning för medborgardialog, Vellinge direkt samt vår grupp för digitalisering, Digital Agenda. Enheten servar kommunen med kommunikativt stöd i alla våra viktiga verksamheter. Tillsammans bidrar vi till en kommunikativ organisation som bidrar till en ökad förståelse och dialog med våra medborgare men också internt med alla som arbetar i kommunen.

Arbetsbeskrivning

Tillsammans med kollegorna identifiera, planera, genomföra och följa upp relevanta kommunikationsinsatser. Arbeta både strategiskt och operativt med kommunikationen i stort på kommunen. Stärka och utveckla vårt engagemang, framför allt kopplat till våra digitala tjänster och sociala mediekanaler. Löpande omvärldsbevaka hur vår verksamhet och aktiviteter kommuniceras och kommenteras i det digitala samtalsrummet. Ansvara för kommunikationsinsatser som riktar sig till både medarbetare och externa intressenter. Ansvara för och bidra till att utveckla innehållet på webben och vårt intranät. I detta ingår skriva, fotografera, filma, redigera och publicera. Vid behov ansvara för pressaktiviteter. Hantera oförutsedda händelser och kriser som kräver kommunikation. Detta innebär bland annat att du delar på jour med kollegorna på enheten. Vid större händelser aktiveras naturligtvis en krisorganisation.

Kvalifikationer

Kommunikationsutbildning från högskola eller universitet, exempelvis medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande utbildning som vi bedömer relevant. Minst 3 års erfarenhet från arbete som kommunikatör eller en jämförbar roll. Arbetat med analys-och uppföljning av olika kommunikationsinsatser. Vana av att arbeta användar- och kundcentrerat. Du är en van skribent och har god stilistisk förmåga i tal och skrift på svenska och engelska. God datorvana och erfarenhet av arbete med MS Office och olika redigerings- och publiceringsverktyg som till exempel Episerver, Adobe CC samt mät- och analysverktyg. Kunskap om digital tillgänglighet.

Om Dig: Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet. Som person är du relationsskapande, har god samarbetsförmåga samt söker samverkan med kollegor och omgivning och skapar delaktighet i kommunikationsarbetet. Du har en stor vana av att arbeta mot komplexa sakfrågor och drivs av att arbeta långsiktigt. Vi tror att du har ett stort samhällsintresse. Vidare har du har en passion för kommunikation och triggas av att hitta nya, smarta sätt att lösa utmaningar på, du vågar testa nya metoder och lösningar. Du har god förmåga att själv strukturera ditt arbetssätt och att arbeta med flera olika uppgifter parallellt, att driva ditt arbete framåt och slutföra dina uppgifter i tid. Vid behov har du förmåga att arbeta under tidspress. God samarbetsförmåga är nödvändig för att lyckas med uppdraget. Inom kommunen är vi vana vid att hjälpa varandra med arbetsuppgifter, även om ansvarsområdet kan vara något annat, och vi förutsätter att du delar detta synsätt.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse Urvalsprocessen sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Ansökan

Ansök senast: 2021-06-20
Referensnummer: C57020

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Gustaf Lorentz, Kommunikationschef
Mobiltelefon: +46733555724
Telefon: 040-424233