Hoppa till innehåll

Sundsgymnasiet söker elevassistenter till IM-programmet

Om arbetsplatsen

Vellinge kommun med sina 36.500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se Vi arbetar efter vår värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje!

Sundsgymnasiet är kommunens gymnasieskola som inrymmer 900 elever fördelade på fem högskoleförberedande gymnasieprogram och IM programmet. Skolan präglas av en positiv och välkomnande lärmiljö med en välfungerande elevhälsa. Skolan inrymmer också kommunens vuxenutbildning, Vellinge lärcentrum, som är en integrerad del av verksamheten. Lärcentret samexisterar med Sundsgymnasiet och har gemensamma ytor i form av resurscenter, caféer, studieplatser och bibliotek. Tillsammans skapar vi en trygg och välkomnande studiemiljö med möjlighet till utveckling och vidaregång.

På Sundsgymnasiet arbetar elever och lärare tillsammans för en öppen, positiv och trygg atmosfär. På skolan möter du elever med olika intressen och bakgrund. Det som alla har gemensamt är att de är studiemotiverade, har tydliga mål och en välkomnande och öppen inställning till studiekamrater, personal och omvärld. Vår vision är att Sundsgymnasiet och Vellinge Lärcenter skall vara en skola där du får vara den du är och utvecklas till den du vill bli.

Det dagliga arbetet på skolan genomsyras av fem viktiga kompetenser för framtiden. Öppen - Kunnig - Kreativ - Ansvarstagande - Kommunikativ Dessa är en förutsättning för att våra elever ska utvecklas både kunskapsmässigt och på det personliga planet, och för att vi tillsammans ska nå vår vision.

Sundsgymnasiet öppnar dörrarna mot vidare studier, mot resten av världen och banar väg för elevers drömmar om framtiden. Skolan har ett brett utbud av högskoleförberedande program och inriktningar och erbjuder också ett rikt utbud av fördjupningskurser som ger möjlighet att profilera studier efter intresse och målsättning.

Arbetsbeskrivning

Som elevassistent arbetar du med att hjälpa, stödja och stimulera eleverna utifrån elevernas behov av särskilt stöd till lärande, utveckling och självständighet under hela elevens skoldag. Du kommer att ha nära samarbete med undervisande lärare och övriga kollegor i ett arbetslag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en slutförd och godkänd gymnasieexamen. Du ska vara lugn och tydlig i ditt ledarskap, kunna skapa goda relationer till elever, kollegor och vårdnadshavare samt uppskatta och ha fallenhet för att arbeta med ungdomar/unga vuxna. Du ska vara nyfiken på att utvecklas, aktivt ta del av fortbildningsmöjligheter och bidra till verksamhetens utveckling. Det är meriterande om du har ytterligare pedagogisk utbildning eller erfarenhet.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Deltid
Tillträde: 2020-10-05
Tjänsterna tillträdes snarast och är på 33% tjänstgöring .
Slutdatum: 2021-06-11
Anställningens längd: 6 månader eller längre

Ansökan

Ansök senast: 2020-10-02
Referensnummer: C41815

Sök jobbet här

Antal tjänster

2

Övrigt

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för redan anställda i kommunen. Rekrytering sker löpande.

Vi undanbeder oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Emma Nilsson, studie och yrkesvägledare
Telefon: 040-425654

Maria Evenäs Sjöström, speciallärare
Telefon: 040-6354319