Hoppa till innehåll

Drogterapeut till ungdomscentralen

Om arbetsplatsen

Vill du gå in i en spännande tjänst med stor påverkansmöjlighet inom kommunens missbruksarbete? Då har du nu chansen att söka tjänsten som drogterapeut i Vellinge kommun.

Vi erbjuder tillhörighet i en arbetsgrupp med engagerade och erfarna medarbetare, god gemenskap och möjlighet att påverka det egna och gemensamma arbetet. Extern handledning och löpande kompetensutveckling är en självklarhet.

Du kommer att vara en del i större arbetsgrupp som består av familjebehandlare, ungdomsbehandlare, socionomer på familjecentral, barnkoordinator och familjerättssekreterare. Drogterapeuten är en del av kommunens ungdomscentral. Ungdomscentralen har som ett av sina utvecklingsmål att bli en viktig och självklar plats för ungdomar och unga vuxna i kommunen som behöver stöd på grund av oro, ångest, missbruk eller riskbruk.

Arbetsbeskrivning

Som Drogterapeut i Vellinge arbetar du under stor självständighet och eget ansvar. Du förväntas utveckla kommunens arbete inom missbruksområdet för ungdomar och unga vuxna, samt ha en omvärldsbevakning så att vi möter nutida behov och tillvaratar möjligheter som dyker upp. Du arbetar preventivt för att motverka droganvändning i stort, men också i direkt klientarbete med ungdomar som brukar eller har brukat alkohol eller droger. Uppdragen kan också innefatta klienter som kommer till ungdomscentralen av annan anledning än missbruk, så som behov av nätverksmöten, oro, ångest eller andra svårigheter som gör att de behöver stöd. Biståndsuppdragen kommer från barn och familj myndighet eller missbrukshandläggare för vuxna, och serviceärendena för råd och stöd kan komma från klienter, föräldrar eller andra som har uppmärksammat ett behov av lättare stöd.

Du behöver förmåga att kunna skapa förtroendefulla relationer och vara ett stöd för ungdomen i vardagen. Samverkan med externa och interna parter är central, och kommer vara en stor del av klientarbetet likväl som övriga arbete. Samverkan mellan Individ- & familjeomsorgen, skola, polis, ungdomsmottagning, regionen och fritidsgårdar är mycket viktig och det finns goda samverkansmöjligheter att upprätthålla och vidareutveckla. Då du är en av ungdomscentralens främsta ansikte utåt behöver du vara bekväm med att prata inför grupper av ungdomar, föräldrar, lärare och andra personer som är av vikt för att driva arbetet framåt.

I arbetsuppgifterna ingår att utföra drogtester på både serviceinsats och bistånd.

Kvällsarbete förekommer, upp till två kvällar i veckan. Vi tillämpar flexibel arbetstid.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett engagemang och nyfikenhet att vilja arbeta med målgruppen samt en drivkraft i att vilja vara med och påverka utvecklingen av verksamheten. Du är självständig, kreativ och idérik. Du behöver kunna hantera oförutsedda situationer med lugn. Du är också bra på teamarbete, att samordna insatser samt att etablera nya kontakter för samverkan.

Formella krav är att du har socionomexamen, sjuksköterskelegitimation, specialpedagog eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Det är vidare ett krav att du har kunskap och erfarenhet av arbete inom socialtjänsten i allmänhet och gärna inom utförandedelen och missbruksarbete i synnerhet. Det är meriterande om du har kunskap om nätverksarbete, MI, normkritik, HAP, ÅP eller ACRA/CRA.

Dina personliga egenskaper och drivkrafter är vid sidan om din formella kompetens mycket viktiga och uppfyller du de formella kraven är du varmt välkommen att lämna in din ansökan. Kanske ses vi vid en personlig intervju.

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Körkort B är ett krav

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2022-03-01
Tillträde så snart som möjligt efter överenskommelse.
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2022-01-24
Referensnummer: C72089

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Julia Blomdahl, Verksamhetschef
Telefon: 040-425034

Gabriella Johansson, 1:e socialsekreterare/ Familjebehandlare
Telefon: 040-425004

Facklig representant

Johanna Waldemarsson, Facklig företrädare
Telefon: 040-42 50 00