Hoppa till innehåll

Ma-/NO-lärare åk 7-9 tillsvidare till Södervångskolan i Vellinge

Om arbetsplatsen

Södervångs verksamheter omfattar förskola, pedagogisk omsorg samt skola F-9 med fritidshemsverksamhet för elever i årskurs F-6. Från årskurs 4 går en del av våra elever i musikklass. Skolan kännetecknas av ett positivt klimat - här möts du av engagerade, kreativa och professionella kollegor samt härliga barn och ungdomar. Lärare med erfarenhet från andra organisationer reagerar ofta positivt på vår mycket höga andel behöriga lärare, relativt lågt elevantal i klasserna och ett hållbart tänk gällande lärarens undervisningstid.

Innevarande läsår har vi haft särskilt fokus på lektionsdesign under ledning av våra förstelärare och vårt elevhälsoteam. Vi har också startat upp en skolidrottsförening med stöd från Svenska skolidrottsförbundet. Vårt resurscentrum har utvecklas under läsåret och kommer ytterligare att utökas kommande läsår med ökad bemanning för att kunna möta elever i årskurserna 4-9. Till hösten kommer vi även att starta upp ett läsprojekt i alla våra verksamheter, med fokus på läsförståelse och läslust.

Södervångskolan ligger i Vellinge tätort, med gröna omgivningar och goda bussförbindelser.

Arbetsbeskrivning

Södervångskolan söker en behörig lärare för undervisning i ma/no för årskurserna 7-9.

Du kommer att vara mentor för en klass på högstadiet och tillsammans med ditt arbetslag driver du skolans utveckling framåt.

Du har ett fokus på tillgängliga lärmiljöer och tillämpar tydliggörande pedagogik, för ökad inkludering och delaktighet.

Kvalifikationer

Du är legitimerad lärare med behörighet att undervisa i matematik och naturorienterande ämnen i årskurserna 7-9. Tidigare arbete som lärare är meriterande.

Du är en engagerad pedagog som sätter varje elevs lärande i fokus. Vi lägger stor vikt vid ett relationellt förhållningssätt.

Du är strukturerad och tydlig i ditt ledarskap och trygg i din yrkesroll. Du har god didaktisk och pedagogisk förmåga och kan därför leda arbetet för att skapa studiero och en god lärandemiljö åt våra elever under hela deras skoldag. Du ser elevernas delaktighet och ansvar som en självklarhet. Du är välorganiserad både i din undervisning och i din dokumentation.

Du van att göra anpassningar av undervisningen inom ramen för ditt uppdrag, för att nå ut till samtliga elever. Du är nyfiken på och vill lära dig mer om elever i behov av särskilt stöd och hur skolgången bäst kan göras tillgänglig för alla elever.

Du har lätt för att samarbeta med lärarkollegor och annan personal på skolan, mot det gemensamma målet att eleverna ska nå sin fulla potential.

Du har en god insikt i och kunskap om skolans styrdokument och kan på ett effektivt sätt använda dem i ditt dagliga arbete. Du är prestigelös och strävar hela tiden efter att utveckla dig själv och lära dig hur du blir en bättre lärare, utifrån evidensbaserad forskning. Detta är en nödvändighet då skolans värld är föränderlig.

Du är bekväm med digitala lärverktyg och använder dem aktivt i din undervisning. Det du eventuellt inte redan kan har du en vilja att lära.

Sist men inte minst vill vi att du med din positiva människosyn bidrar till ett bra samarbete och hög trivsel på arbetsplatsen, för både barn och vuxna.

Vi ser fram emot att läsa din ansökan!

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2022-08-10 eller enligt överenskommelse
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2022-06-28
Referensnummer: C93950

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi tillämpar löpande urval och vill därför uppmana dig att inkomma med din ansökan så snart som möjligt.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktpersoner

Ulf Andersson, Rektor Södervångskolan
Telefon: 040-425068